'Fırtına' Gaziantep'te devam etti

Lider Trabzonspor, zorlu Gaziantepspor deplasmanından mutlu dönüyor. Karadeniz Fırtınası Burak Yılmaz (2) ve Jaja'nın golleriyle güldü.

Yayınlanma: 27.11.2010 - 14:00
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de lider Trabzonspor deplasmanda Gaziantepspor'u 3-1 yenerek, zorlu deplasmanı kayıpsız geçti.

Maçın 3. dakikasında Egemen'in kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düşen Trabzonspor, 29 ve 38. dakikalarda Burak Yılmaz'ın golleriyle devreye 1-2'lik üstünlükle gitti. İkinci yarıda da Jaja ile bir gol daha bulan "Karadeniz Fırtınası" 3 puanı 3 gol ile almış oldu.

 

Dakika dakika önemli anlar

13. dakikada, Selçuk, Gaziantepspor yarı sahasının hemen önünden serbest vuruş kullandı. Selçuk'un ceza sahasına ortaladığı top kimseye değmedi ve direğin dibinden dışarı gitti. 20. dakikada, savunma arkasına atılan pasla buluşan Burak ceza sahasına girdi, kaleci Karcemarskas ile karşı karşıya kaldı. Burak, sert ve düzgün vurdu, Karcemarskas'ın omzuna çarpan top kornere gitti. Selçuk'un kullandığı köşe atışını Orhan Gülle ön direkte kafayla uzaklaştırdı.

26. dakikada, Jaja hızla ceza sahası içine kadar sokuldu, bekletmeden pasını Colman'a gönderdi. Colman, Burak'ın önüne topu bıraktı. Burak vurdu, meşin yuvarlak Karcemarskas'tan döndü. Sonrasında boşta kalan topu penaltı noktası üzerinden Alanzinho tamamladı top üstten dışarıya gitti. 27. dakikada, Alanzinho sağ kanattan orta şut karışımı bir top çıkardı. Bu futbolcunun vuruşu kaleci Karcemarskas'ta kaldı. 30. dakikada, Gaziantepspor ceza sahası önünde Jaja pasını Burak'a verdi. Burak ceza sahasına girer, girmez şutunu çekti ve kaleci Karcemarskas'ın bacakları arasında topu ağlarla buluşturarak eşitliği sağladı: 1-1.

38. dakikada, Gaziantepspor savunması topu uzaklaştıramadı, sonrasında Selçuk yerde kaldı ve Bünyamin Gezer penaltı noktasını gösterdi. Penaltıya neden olan Serdar Kurtuluş da kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Penaltı atışını kullanan Burak, kaleci Karcemarskas'ın kolunun altından topu filelere göndererek takımını deplasmanda 2-1 öne geçirdi.

39. dakikada hakem tarafından Tolunay Kafkas da tribüne gönderildi.

52. dakikada Burak pasını Jaja'ya verdi. Jaja ceza sahası içinde şutunu çekti, Karcemarskas'a çarpan top kornere gitti. Selçuk korneri kullandı. Arka direkte kafalardan seken top bir kez daha kornere gitti.

55. dakikada Cale ceza sahası dışında Popov'u düşürünce Bünyamin Gezer serbest vuruşu verdi. Jorginho serbest vuruşu kullandı. Trabzonspor savunması penaltı noktası civarında topu uzaklaştırdı.

69. dakikada kazanılan serbest vuruşu Selçuk kullandı. Jaja kale sahasında bomboş durumda kafayı vurdu, Karcemarskas harika bir refleksle uzak direğe giden topu çıkardı.

75. dakikada Colman'ın ara pasında Jaja, kaleci Karcemarskas ile karşı karşıya kaldı. Jaja, Karcemarskas'ın solundan topu ağlara göndererek skoru 3-1 yaptı.

80. dakikada Colman topu Jaja'ya aktardı. Bu oyuncu kaleci ile karşı karşıya durumda bu kez topu dışarı vurdu.

83. dakikada Serkan ceza sahasında topu kazandı ve topu Colman'a bıraktı. Colman vurdu, Karcemarskas gole izin vermedi.
 

Bakan Şimşek de maçı izliyor

Spor Toto Süper Ligi'nin 14. haftasında Gaziantepspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Kamil Ocak Stadı'nda oynanan maçı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir süre önce beyin kanaması geçiren ve tedavi gördükten sonra taburcu edilen Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ve AKP Milletvekilleri de izliyor. Gaziantepli seyircilerin çok yoğun ilgi göstermediği ve tribünlerde yer yer boşluklar görülen karşılaşmaya, 600 kadar Trabzonspor taraftarı geldi. Gaziantepspor'da Dany Nounkeu, Cenk Güvenç, Olcay Adın, Ahmet Arı ve Julio Cesar kadroya alınmadı. Trabzonspor'da ise Glowacki ve Tayfun karşılaşmada forma giyemedi.

Öte yandan, Eskişehirspor karşılaşmasının son bölümünde oyundan çıkartılmasına tepki gösteren ve hafta boyunca çok konuşulan Engin Baytar ilk 11'de yer almazken, Şenol Güneş bu futbolcuyu 18 kişilik kadroya aldı. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, bu maçta çok fazla kadroda değişiklik yapmadığı görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler