"Kriz tehlikeli olabilir"

Kuzey-Güney Avrupa Forumu'nun 9. toplantısı için İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, küresel ekonomik krizin fırsatlar yarattığını, ancak tehlikeli de olabileceğini belirtti. Gül, son günlerde yapılan kanunsiz gösteri ve eylemlerin hiçbir şekilde tasvip edilemez olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 09:04
Abone Ol google-news

Kuzey-Güney Avrupa Forumu'nun 9. toplantısı için İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, küresel krize değindi.

Cumhurbaşkanı Gül, Forumda yer alan oturumlarda, konuşmacıların ağırlıklı olarak küresel ekonomik kriz konusuna değindiklerini ifade ederek, kendisinin de konuşmasında "krizin fırsatlar yarattığını, ancak tehlikeli de olabileceğini" ifade ettiğini söyledi. Gül, şunları kaydetti:
''Tedbirlerin alınması lazım, bu herkes için geçerli. Bizim için de geçerli, küresel kriz deyince artık herkesi ilgilendiriyor. Artık görülüyor ki dünya ekonomisi durgunluğa giriyor. Böyle bir dönem söz konusu olunca, ihracat, ticaret, yatırımlar etkilenecek, bunlar sizde mali kriz olmasa bile sizin de etkileneceğiniz anlamına gelmektedir. Bünyemizi sağlamlaştırmanın tam vaktidir. Eminim ki üstümüze düşen ne varsa yapılmaktadır, yapılacaktır.''

 

Gül: Kanunsuz eylemler tasvip edilemez

Gül, son günlerde bazı illerde yapılan kanunsuz gösteri ve eylemlerin ''hiçbir şekilde tasvip edilemez'' olduğunu ifade ederek, ''Hele hele çocukların, masum insanların bu işe müdahil edilmesi asla affedilmez. Herkesin dikkatli olması gerekir'' diye konuştu. Gül, şunları söyledi:
''Bugün dünyada bir ülkenin bir köşesinde olan şey, her tarafa yansıyor. Bunların çok olumsuzlukları olur, önemli olan şey, çıkmaz sokaklara girmemektir. Herkesin çok büyük sorumluluğu vardır. Bu açıdan kanunsuz eylemler, davranışlar, polisle, askerle, jandarma ile karşı karşıya gelmek, izinsiz gösteriler yapmak kesinlikle tasvip edilemez. Sorunlarımız tabii ki var, bunları konuşarak, kendi aramızda tartışarak çözebiliriz. Bunun ortamı da Türkiye'de var. Herkes sorununu, meseleleri açıkça konuşabiliyor, bunlar parlamentoda, basında tartışılıyor, her türlü görüş ortaya atılıyor. Bütün bunlar varken kanunsuz eylemlere girmek, ne vesile ile olursa olsun, asla tasvip edilmez, çok yanlış yoldur. Devlet de kanun ve nizamları uygulamak zorundadır. Bu vesileyle buradan bütün vatandaşlarıma şu çağrıda bulunmak isterim ki kanunsuz eylemlere teşvik edenlere ve onun içinde olanlara kesinlikle sempatiyle bakmayın. Bunu tasvip etmeyin. Farklı düşüncesi olanlar olabilir, bunlar konuşulabilir, medeni şekilde tartışılabilir, bunun ortamı da Türkiye'de vardır.''

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler