Seçim öncesi ülke karıştı: 3 ölü

Batı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahilleri'de yarın yapılacak devlet başkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ülke karıştı.

Yayınlanma: 27.11.2010 - 21:23
Abone Ol google-news

Yerel bir yetkili, polisin, başkent Abidjan'da biraraya gelerek kontrol edilemez bir hal alan bir gruba ateş açtığını ve olayda 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin de yaralandığını söyledi.

Grubun neden toplandığı henüz kesin olarak bilinmese de olayın meydana geldiği Abobo'nun, Devlet Başkanı Laurent Gbagbo tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağını eleştiren rakibi Alassane Ouattara taraftarı bir semt olduğuna işaret ediliyor.

Genelkurmay Başkanı Phillipe Mangou, sokağa çıkma yasağının seçimlerin şeffaflığını etkilemeyeceğini kaydetti.

Sokağa çıkma yasağının bu akşamdan itibaren çarşamba gününe kadar akşam saatlerinden sabah saatlerine kadar uygulanması öngörülüyor.

Fildişi Sahilleri'nde, 2002 yılındaki iç savaştan bu yana ilk kez yapılan devlet başkanlığı seçiminin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50'lik salt çoğunluğu kazanamamıştı.

İlk turda Devlet Başkanı Laurent Gbagbo yüzde 38,3 oranında oy alarak seçimi birinci sırada tamamlamış, eski başbakan ve IMF yetkilisi Alassane Ouattara ise yüzde 32 oranında oy alarak, ikinci turda Gbagbo'nun rakibi olmuştu.

Zengin doğal kaynakları bulunan, önemli bir kakao ve kahve üreticisi olan Fildişi Sahilleri'nde, yüzde 25'inden fazlası yabancı göçmen olmak üzere 20 milyon kişi yaşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler