Ve 'Av Mevsimi' başlıyor

Yavuz Turgul ve Şener Şen ikilisini genç kuşak oyuncularla buluşturan polisiye bu cuma gösterime giriyor.

Yayınlanma: 30.11.2010 - 10:41
Abone Ol google-news

Ünlü yönetmen Yavuz Turgul’un altı yıllık projesi “Av Mevsimi”, bildik polisiye formatlarını kuşanmayan, karakterlerini gerçeklikle sınayan ve onların değişimi, dönüşümü üzerinden ilerleyen bir seyirlik. Geniş ve güçlü oyuncu kadrosuyla, kuşkusuz yılın son büyük filmi bu. “Avcı” lakaplı deneyimli cinayet masası şefi Ferman, ekibin diğer üyeleri “Deli” İdris ve “Çömez” Hasan ile polis eşi Karadenizli Asiye...Evet, Türk sinemasının en büyük aktörlerinden Şener Şen ile yeni nesil sinemanın yetenekli isimlerinden Cem Yılmaz, Okan Yalabık ve Melisa Sözen ile filmi konuştuk.

Şener Şen’e soruyoruz: “Niye hep Yavuz Turgul projelerinde görüyoruz sizi, izleyiceler de Şener Şen’i daha çok görmek istiyor?” Gülerek yanıtlıyor; “Ben bunun böyle olduğunu değil hatta tam tersini düşünüyorum. Ancak Yavuz’dan başka bir örnek de yok. Yani herkes haklı. İnanın, gelen senaryoların hepsini okuyorum, tek tek, umutla... Ama yok işte, Yavuz’suz da bir projede olmak istiyorum, ancak hiçbirini beğenmiyorum. Eldeki imkân bu. Kabadayı’dan bu yana üç yıl oldu, şimdi Av Mevsimi, ilerisi için ise “inşallah” diyorum, çünkü yeni bir proje henüz görünürde yok.

Son dönemlerde aksiyon filmlerinde yer almasıyla ilgili soruya ise yanıtı hazır; “Bu bir Amerikan tipi aksiyon değil. Agatha Christie tipi bir aksiyon da değil. TIR’ların, uçakların çarpıştığı bir aksiyon hiç değil. Bu, Yavuz Turgul tipi bir aksiyon. Filmle birlikte ekip üyeleri, polisler de değişiyor. Örneğin Cem Yılmaz’ın canlandırdığı karakter, filmdeki cinayet kadar kuvvetli.” Şener Şen’i yakalamışken oyuncu babası Ali Şen’in onun üzerindeki etkisini de soruyorum. Yanıt: “Herkes babasından etkilenir. Babam da benim için model oluşturmuştur. Hatta büyüdükçe akla karayı da seçmek için baba modelini takip ettim. Sonuçta biz halkın içinden geldik, fanus içinde büyümedik.”


Şen genç oyuncularla ilişkisini ise şu sözlerle anlatıyor: “Disiplinli bir oyuncu olarak genç oyunculara halim, hareketim, duruşumla bir şeyler vermeye çalışıyorum.” “Av Mevsimi” için Yavuz Turgul ve cinayet masasıyla birlikte gece devriyelerine çıktıklarını da söyleyen Şener Şen, “Çeşitli olayları izledik. Nasıl uykusuz kaldıklarını, aile ve çocuklarıyla ilişkilerini gözlemledik. Hakikaten çileli bir meslek. Bir olayı çözmeyi onur meselesi yapıyorlar. İşte Yavuz, polislerle ilgili bu gerçekliği yansıtmaya çalıştı” diyor.

‘Gerçeğe yakın bir polisiye’

Cem Yılmaz ise ilk defa komedi unsurları olan filmler haricinde bir aksiyon filminde ciddi bir karakteri oynadığını, bu rolün diğerlerinden farklı olduğunu söylüyor.

Filmi “gerçeğe yakın” olarak değerlendiren Yılmaz, “Filmin senaryosunu beğendiğim için bu işi kabul ettim, karakterlerin işlenişi, bir polisiye olarak seyirciyle zekâ oyunu oynamaması ve kıymetini kendi gerçek öyküsünde bulması hoşuma gitti, zorlu bir işti.” diyor. Espriyle karışık Yavuz Turgul’un Zeki Demirkubuz’dan bile daha disiplinli olduğunu vurgulamadan edemiyor. “Ama buna rağmen hiç zorlanmadım. Çünkü kamera arkasında daha önce de çalıştığım gençler vardı” diyor. Filmi izledim. Canlandırdığım karakter karşıma çıksa, polis diye kimliğimi gösteririm. Bu gerçeklik hissi, izleyiciyi başka bir dünyaya götürecek” diyor.

Cem Yılmaz’ın Turgul ve Şen için de söyleyecekleri var: “Turgul’un işine gösterdiği özen, hepimizden daha fazla. Şener Şen’in çalışkanlığı, kendini işe adaması, mütevazılığı ve bilgiyi yumuşacık bir üslupla paylaşmasından çok etkilendim. Tam bir kooperatif çalışma sergilendi. Yavuz abi sette Şener Şen’i bile kayırmadı.”

Okan Yalabık ise film ile ilgili “Ben polis ekibinin en çömeziyim seri cinayetler üzerine sosyoantropoloji tezi vermiş ve evlilik arifesindeki Hasan Adıgüzel’i canlandırıyorum. Filmde bir cinayet dosyasının üç kişilik polis ekibi üzerindeki etkisi anlatılıyor. Filmin başına ve sonuna baktığımız zaman psikolojilerinin ve hayatlarının değiştiğini ve dönüştüğünü göreceğiz. Filme hazırlanırken poligonda atış yaptık, gerçek bir suç dosyasına dokunduk, o koku ve durum gerçekten değişikti. Turgul ve Şen, filme konsantre olmamızı sağladı. Set ve prova süreci dolu dolu geçti. ” diyor.

Melisa Sözen de, “Bu güçlü kadro içinde yer almak beni önce korkuttu; elimde terleme, kalpte çarpıntı oldu. Bu sorumluluğun altından kalkamayacağımı düşündüm, ama Yavuz Bey ve Şener Şen’in yardımlarıyla bunu aştım. Filmde Cem Yılmaz’la, ayrılmış ama hâlâ birbirini seven bir çifti canlandırıyoruz. Bir kimya oluşturduk ki, Yavuz Turgul’un tercihi bizden yana oldu. Filmi henüz izlemedim, ama hayli çarpıcı, polisiye bir dramayla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler