Dünyaca ünlü İspanyol tenor Samsun'da

Solistinden orkestrasına, korosundan balesine, tekniğinden memuruna kadar yüzden fazla kişinin, bir buçuk ay boyunca geceli gündüzlü emek verdiği 'Carmen' operası, Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin yapmış olduğu 3 temsili kapalı gişe sahneleyerek seyircinin büyük beğenisini topladı.

Yayınlanma: 30.11.2010 - 14:34
Abone Ol google-news

Samsun Devlet Opera ve Balesi, opera edebiyatının en önemli birkaç isminden biri olan, ünlü Fransız besteci Bizet’nin “Carmen” operası için adeta bir yıldızlar topluluğu ile çalıştı.

Bu önemli eserde konuk sanatçı olarak Şebnem Algün, Ferda Yetişer, Lorenzo Mok Arranz, Arda Aktar, Esin Talınlı, ve Alkış Peker, Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları; Erhan Tekin Mirza, Hale Akünal, Zerrin Karslı, Bilal Doğan, Şahan Gürkan, Hasan Çelik, Çağdaş Dursun, Seda Oortaç, Eda Bingöl, Aras Özorhan, ve David Khozashvılı rol aldı. “Carmen” operasını, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Rejisörü Müge Gürman sahneye koydu.

Bütün zamanların en çok sahnelenen eserlerinden biri olan “Carmen”, Samsun devlet erkanı ile seçkin konukların katıldığı merakla beklenen prömiyer ve gala gecesinde sanatseverlerle buluştuğu günde beklenen ilgiyi fazlasıyla gördü.

4’ncü kez sanat severlerle buluşacak olan “Carmen” operası için Türkiye'nin altıncı, Karadeniz Bölgesi'nin ilk opera-bale kurumu olan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, “İzmir Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü Ünlü İspanyol Şef Tulio Gagliardo Varas’ın yöneteceği “Carmen” eserinde Don Jose karakterini ise Dünyanın en iyi tenoru olarak kabul edilen Domingo’nun da öğrencisi olan İtalyan Enrique Ferrer canlandıracak. Sanat severleri 4 Aralık 2010 Cumartesi akşamı saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon’a bekliyoruz” dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler