BDP Genel Merkezi önünde 'maytap' patladı

BDP Genel Merkezi önünde maytap patlatan zanlı gözaltına alındı. Zanlının bıraktığı belirtilen bir çanta ise bomba imha ekiplerince patlatıldı.

Yayınlanma: 30.11.2010 - 20:26
Abone Ol google-news

Çankaya Balgat'taki genel merkez binasına akşam saatlerinde gelen E.K.Ş (19), binanın kapısına maytap fırlattı.

Görevli polis memurunca etkisiz hale getirilen zanlı gözaltına alınarak karakola götürüldü.
Bu arada, genel merkez binasının karşısında bulunan apartmanın köşesindeki bir el çantası, zanlının bıraktığı şüphesiyle olay yerine çağrılan bomba imha ekiplerince fünyeyle patlatıldı.
BDP binasının bulunduğu sokak trafiğe kapatılırken, şüpheli çanta patlatılmadan önce polis, yurttaşların evlerinin camlarından uzaklaşması için anons yaptı. Patlama sonucu çantanın boş olduğu anlaşıldı.

Ayrıca bina önünde patlamayan maytaplar ise polis ekiplerince toplandı.

BDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hatice Çoban, Genel Merkez binası önünde gazetecilere açıklamasında, ''Saldırıyla Ankara'nın göbeğinde bir klasiğin tekrarlandığını'' söyledi.

Bundan dolayı üzüntü ve öfke duyduklarını, bir an önce sonuçlandırılmasını istediklerini dile getiren Çoban, emniyet görevlilerinin bu eylemi yapan kişi hakkında, ''kendini bilmez biri'' nitelemesini kullandığını ifade etti.

''Emniyet bizi korumuyorsa kendi korumamızı alalım'' diyen Çoban, olay sırasında binada bulunduğunu, sesleri duyduğunu, ancak tehlike ihtimaline karşılık camdan bakmadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler