İtalyan futbolunda grev sesleri

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) top koşturan futbolcuların oluşturduğu Futbolcular Birliği (L'Aic), Kulüpler Birliği'yle sözleşme koşulları üzerinde anlaşmaya varamayınca, 11-12 Aralık'ta Serie A'nın 16. haftasında sahaya çıkmama kararı aldı.

Yayınlanma: 01.12.2010 - 09:38
Abone Ol google-news

İtalyan futbolunda, 2010-2011 sezonun hemen başında patlak veren kriz, Avrupa'nın önde gelen liglerinden biri olan Serie A'yı durma noktasına getirdi.

L'Aic Asbaşkanı Leonardo Grosso dün yaptığı açıklamada, ''11-12 Aralık'ta grev yapma kararı aldık. Bu karardan dolayı gerçekten üzgünüz. Anlaşabileceğimiz noktaları bulmamıza rağmen, herhangi bir anlaşma olamadı'' dedi ve grev kararını da resmen ilan etti.

Konunun taraflarından olan Serie A Kulüpler Birliği'nden bu karara cevap sert oldu. L'Aic tarafından çok tehlikeli bir oyunla karşı karşıya bırakıldıklarını öne süren birlik başkanı Maurizio Beretta, ''Futbolcuların almış olduğu grev kararı, sorumsuz ve haksız bir karardır'' dedi.

Öte yandan, taraflar arasında arabuluculuk görevini üstlenen İtalya Futbol Federasyonu Başkanı (FIGC) Giancarlo Abete'nin futbolcuların grev kararına herhangi bir yorum yapmayarak, sessiz kalması dikkati çekti.

Tarafların yarın yerel saatle 18.00'de İtalya'daki tüm spor faaliyetlerinden sorumlu olan İtalya Milli Olimpiyat Komitesi'nin (CONI) bünyesindeki Yüksek Adalet Mahkemesi'nde bir araya gelerek, konuyu bir kez daha görüşeceği duyuruldu.

L'Aic ve Kulüpler Birliği arasında süre gelen anlaşmazlığın sözleşme koşullarında yer alan ''Takımda istenmeyen oyuncunun takımla antrenmana çıkmaması'' ve ''Oyuncunun istemediği bir takıma transfer edilmesi veya gönderilmesi'' maddelerinin futbolcular tarafından kabul görmemesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

L'Aic, geçen ay başında yaptığı açıklamada, FIGC Başkanı Abete başkanlığında Serie A Kulüpler Birliği'yle devam eden görüşmelerden 30 Kasım tarihine kadar sonuç çıkmaması durumunda grev yapacakları haftayı ilan edeceğini bildirmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler