Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli lodos uyarısı

Meteoroloji, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli lodos uyarısında bulundu. Bu arada, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 07:10
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Muğla dışında Ege geneli, Balıkesir, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sis, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ise yer yer sisle birlikte hafif don olayı görülecek. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, Marmara'da kuvvetli (50-70 km/s), Kıyı Ege'de fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden Marmara'da kuvvetli (50-70 km/saat), Kıyı Ege'de fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri vb.) karşı ilgililerin ve yurttaşların tedbirli olması gerekiyor.
 

Buzlanma ve don uyarısı

Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde hafif don beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve yurttaşların tedbirli olması gerekmektedir.
 

Sis uyarısı

İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görüleceğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve yurttaşların tedbirli olması gerekmektedir.

 

Marmara'da hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri yapılamadı

Marmara Denizi'ndeki şiddetli lodos nedeniyle sabah saatlerinde yapılması gereken bazı hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri düzenlenemedi. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'den alınan bilgiye göre, Marmara Denizi'nde etkili olan lodos nedeniyle saat 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı, saat 07.45'deki Yalova-Kartal, saat 08.00'deki Armutlu-Armutlu Tatil Köyü/Yenikapı-Bostancı, saat 09.15'deki Kartal-Yalova ile saat 09.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı. Ayrıca lodos nedeniyle saat 08.30'daki Yenikapı-Yalova, saat 09.00'daki Yalova-Yenikapı ile saat 09.30'daki karşılıklı Yalova-Pendik hızlı feribot seferleri de iptal edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler