Gazetelerde Bugün

Erdoğan WikiLeaks iddialarını sayfalarına taşıyan basını tehdit etti. Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gecikmedi... Haber, birçok gazetenin manşetinde yer buldu.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 07:28
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

‘Hesabı ABD’ye sor’


Başbakan Erdoğan, muhalefeti başka bir devletin diplomatları arasındaki “dedikodu niteliğindeki” yazışmalardan “medet ummakla” suçladı. Yolsuzluk ve İsviçre’deki gizli hesap iddialarıyla ilgili olarak “Bu tür iftiraları atıp ispatlayamayanlar ne kadar alçaksa bunları manşetleriyle yayanlar, siyaset malzemesi yapanlar da alçak” diyen Erdoğan, geçmişte ‘1 milyar doları var’ iddiasında bulunan kişinin bugün cezaevinde olduğunu anımsattı.



HÜRRİYET

Wiki kavgası


Başbakan Erdoğan, WikiLeaks'te  yayımlanan "İsviçre bankalarında 8 gizli hesabı var" iddiasının kaynağı olan ABD'li diplomatlara sert çıktı.


MİLLİYET

İsviçre'de bir Allah kuruşu param yok


Başbakan Erdoğan, Wikileaks belgelerindeki iddiaya yanıt verirken ABD'ye, muhalefete ve bu haberleri yazan medyaya çok ağır yüklendi.


VATAN

"İsviçre'de bir Allah kuruşu param yok"


Erdoğan, Wikileaks'te yer alan 'İsviçre bankalarında 8 hesabı var' iddiasını gündeme getiren Kılıçdaroğlu ve medyaya çattı.



RADİKAL

Bildiğiniz bir şey mi var?


WikiLeaks'ın yayınladığı kriptolar, Washington yönetimini tüm dünyaya rezil etti.


AKŞAM

Çaresiz kanserlinin zor seçimi

 
ABD'den tedavi umudu kalmamış kanser hastalarına teklif...


SÖZCÜ

Gücün yetiyorsa git Amerika'ya hesap sor


Erdoğan yine hedef şaşırdı. kendisiyle ilgili gizli belgeleri hazırlayan ABD'ye değil, bunu gündeme getirenlere kızdı.


HABERTÜRK

İftira atanlar altında ezilir

Erdoğan WikiLeaks belgeleri hakkında konuşru: "Benim İsviçre bankalarında bir kuruşum bile yok."


SABAH

İstanbul'a kriz yaradı

İstanbul, kriz sonrası en iyi performans ile 150 dev metropol arasında birinci oldu.


POSTA

Çok kızdı


WikiLeaks Amerikalı diplomatların, Beyaz Saray ile yaptığı gizli yazışmaları yayınlayarak dünyayı sarsmıştı. ABD'nin 2004'teki Büyükelçisi Edelman'ın Erdoğan için "İsviçre'de 8 gizli hesabı var" diye yazdığı ortaya çımıştı. Bu iddiaya öfkelenen Erdoğan, medyaya, muhalefete ve ABD'ye ağır şekilde yüklendi.


BİRGÜN

Türkiye'deki nükleer silahlar da mı yalan!


Başbakan Erdoğan, ABD'nin nükleer silahlarından bir kısmının İncirlik üssünde konuşlandırıldığı iddiasına yanıt vermezken, sadece kendisi ve ailesine yönelik suçlamaları reddetti.

 

YENİ ŞAFAK

İsviçre'de tek kuruşum yok


Başbakan Erdoğan, Wikileaks belgelerindeki 'İsviçre'de 8 gizli hesabı var' şeklindeki iddiayı sert bir biçimde yalanladı. "İsviçre'de bir Allah'ın kuruşu param yok" diyen Erdoğan, "Olmayan bir şeyi ispatlamamı istiyorlar. Olmayan şeyi nasıl ispatlarım? Siz ispatlayın, bırakır giderim" şeklinde konuştu.


 
ZAMAN

İsviçre'de tek kuruşum yok, ispatlasınlar bu makamda durmam


Başbakan Erdoğan, 'magazin diplomasisi' olarak nitelendirdiği Wikileaks yayınları konusunda Amerika'ya çağrı yaptı. Bunun hesabının diplomatlardan sorulmasını isteyen Başbakan, İsviçre'de parası olduğu iddiaları konusunda ise anamuhalefete sert çıktı: "İspat edilirse, milletvekilliğinde bile durmam. Aksi halde siz o makamda duracak mısınız?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler