Putin'in mafya devleti manşette

İngiliz Guardian gazetesi, Wikileaks'in yayımladığı son belgelerde, Rusya'nın "neredeyse bir mafya devletine dönüştüğünün" belirtildiğinin ortaya çıktığını yazdı.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 10:31
Abone Ol google-news

Wikileaks'in ABD Dışişleri Bakanlığına ait gizli belgelerini yayımlayan basın kuruluşlarının arasında bulunan Guardian gazetesi bugünkü sayısında, belgelerde Rusya'nın, Vladimir Putin'in liderliğinde "yolsuzluklar üzerine dayanan bir ülke olarak yansıtıldığını" duyurdu ve "Putin'in Mafya Devletinde" manşetini attı.

Belgelerde, Rusya'da yetkililerin, önemli siyasi bağlantılara sahip işadamlarının ve organize suç örgütlerinin, "neredeyse bir mafya devleti" yaratmak için birarada hareket ettikleri belirtiliyor.

Kıbrıs'taki gizli banka hesaplarına da değinilen belgelerde, Rusya'da çeşitli çevrelere yılda 300 milyar dolar rüşvet ödendiği ileri sürülüyor.
Guardian belgelerle ilgili olarak şu konuları öne çıkardı:

-Rusya'da yolsuzluğun artması,

-Rus devletiyle organize suç örgütleri arasında bağ olduğuna yönelik iddialar,

-Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in büyük bir servete sahip olduğu ve bu servetinin gizlendiği iddiaları.

Gazete, Rusya'ya yönelik suçlamaların, FIFA'nın bugün 2018 ve 2022 Dünya Kupası organizasyonlarının ev sahiplerini açıklaması öncesi duyurulduğuna dikkat çekti. Rusya, 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak isteyen aday ülkelerden biri. Guardian ayrıca, Putin'in son gelişmeler sonrasında, dün akşam FIFA İcra Kuruluna hitap etmek için yapacağı Zürih ziyaretini iptal ettiğini belirtti.

Bu arada diğer İngiliz basın kuruluşları da Rusya ile ilgili belgelere yer veriyor. Sky televizyonunun haberine göre, son belgelerde, dönemin ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Fried'ın, Putin'in eski ajan Alexander Litvinenko'nun Londra'da öldürülmesi olayını bildiğine inandığını söylediği yazılı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler