Artık kızıyla oyun oynuyor

Türkiye'de ilk çift kol naklinin yapıldığı 28 yaşındaki Cihan Topal, artık kızına sarılabiliyor, kızıyla oyun oynayabiliyor.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 12:13
Abone Ol google-news

İş kazasında iki yıl önce iki kolunu kaybeden, 26 Eylül'de Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan'ın yaptığı çift kol nakliyle hayatı değişen Cihan Topal'ın, hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Her gün fizik tedavi için hastaneye gelen Cihan Topal, Gürsu mahallesinden ev tutarak eşi Fatma ve 3 yaşındaki kızı Necile'yi de Antalya'ya getirdi.

Cihan Topal, naklin üzerinden 68 gün geçtiğini belirterek, ''Allah'a çok şükür sağlığım çok iyi. Kollarımı hareket ettirmeyi özlemişim, bunun yokluğunu yaşayan bilir'' dedi.

Tedaviden arta kalan zamanını kızı Necile ve eşi Fatma ile geçirin Topal, kolundaki aparatı çıkararak,  yeni kollarıyla neler yapılabileceğini gösterdi.

Cihan Topal, ''Artık saçımı kaşıyabiliyorum, kızımla balonla, oyuncaklarıyla oynayabiliyorum. Bunlar çok güzel şeyler, müthiş bir duygu, işte hayat bu'' diye konuştu.
 

Tırnakları uzadı

Kendini su bardağını tutabilecek güçte hissettiğini belirten Topal, doktorların henüz buna izin vermediğini söyledi.

Tırnakları uzayan Topal, şunları söyledi:

''Tırnaklarım uzadı iki kez kestik, şimdi tekrar uzadı. Renk de kendi tenimi almaya başladı. Su bardağını tuttuğumda, araba kullandığımda her şey daha güzel olacak. Namaz kılmayı özledim, inşallah kollarımla abdest alıp namaz kılabileceğim. Doktorlarım bir yıldan sonra düğme iliklemeye başlayacağımı söylüyor, tabi bu ince iş ama bardak tutma, araba kullanamaya altı ay sonra başlayabileceğim.''

Verici aileye tekrar tekrar teşekkür eden Cihan Topal, ''Onlar da benim ailemden bir parça. 2005'te annem rahmetli oldu, Fatih'in annesi benim annem artık. Yakın zamanda onların ellerini öpmeye gideceğim'' dedi.

Eşi Fatma Topal da, kızının babasının elinden tutmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, onların parkta el ele yürüdüğünü görmenin kendisini çok duygulandırdığını anlattı.
Maddi sıkıntıları olduğunu ifade eden Cihan Topal, nakilden önce çalışamadığı için borçlarının biriktiğini, nakil için de masrafları olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Malulen emekliyim. Devletin verdiği maaşla geçinmem çok zor. Hele hele hastane işleri maddi anlamda çok yıprattı bizi. Tabi ki buna değer ama para olmayınca da hiç birşey olmuyor.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler