Julian Assange bundan sonra ne yapacak?

İngiliz Independent gazetesi, "Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın bundan sonra ne yapacağını" soruyor ve Assange'ın İngiltere'de olduğunu iddia ediyor.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 13:11
Abone Ol google-news

Gazete, bugünkü sayısında birinci sayfadan Assange'ın fotoğrafına yer vererek, "Assange nerede? Ne istiyor? Ve bundan sonra ne yapacak?" sorularına yer verdi.

Gazeteye göre, Julian Assange'ın İngiltere'nin güney doğusunda olduğu biliniyor. İngiliz Polis Teşkilatı Scotland Yard'ın bir aydan uzun süredir Assange'ın yerini bildiğini ancak gözaltına alınması için resmi bir talimatın teşkilata ulaşmadığının öğrenildiğini yazan gazete, Interpol'un, Assange'ı arananlar listesine aldığını anımsattı.

Independent, İngiltere'nin Organize Suçlar Ajansı'nın (SOCA) uluslararası tutuklama emri talimatı aldığı ancak şu ana kadar bunu onaylamadığı, polisin de SOCA onaylamadan tutuklama yapamayacağı kaydedildi.

Assange'ın bundan sonra yaratacağı sarsıntının bir Amerikan bankasına yönelik belgelerle mali sektörde yaşanacağını söylediği anımsatıldı.

Öte yandan; Assange'ın avukatı Stephens, "Scotland Yard'ın ve birçok ülkenin güvenlik servislerinin Assange'ın nerede olduğunu bildiğini" belirtti.

Stephens, Assange'ın yeriyle ilgili bilgi vermedi. İngiliz "The Times" gazetesi bugün, Assange'ın İngiltere'nin güneydoğusunda bulunduğunu ancak İsveç'in çıkardığı tutuklama emrindeki şekil kusuru nedeniyle tutuklanamadığını yazarken, ''The Independent'' gazetesi de bugün verdiği haberde, Wikileaks kurucusunun İngiltere'nin güneydoğusunda yaşadığının sanıldığı belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler