"Yeni başkan İsrail'in dostu olacak"

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Amerikan seçimleriyle ilgili olarak, "kim kazanırsa kazansın, İsrail'in dostu olacağına" ilişkin inancını dile getirdi. İsrail parlamentosunun dini partilerinden Şas'ın lideri Eliyahu Yişai ise ülkesinin, seçilecek Amerikan başkanından, "Kudüs'ün bölünmeyeceği" konusunda taahhüt istemesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 22:42
Abone Ol google-news

İsrail Başbakanı Ehud Olmert; barış çabalarının, ABD başkanının kimliği; Barack Obama ya da John McCain'den hangisinin işbaşına geleceğiyle ilgili olmadığını söyledi ve "Her ikisini de tanıyorum ve ikisinin de İsrail'in dostu olacağını biliyorum" dedi.

ABD'nin desteklediği İsrail-Filistin barış görüşmeleri ve Suriyelilerle dolaylı barış görüşmelerinin, "mevcut hükümetin bu görüşmeleri yapma yetkisi bulunmadığı" gerekçesiyle "10 Şubatta yapılması planlanan İsrail erken seçimlerine kadar durdurulması" çağrılarına karşı çıkan Olmert, bazı sorunların çözümünün geciktirilebileceğini sanmadığını ifade etti.

Kadima lideri Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin koalisyonu kuramaması ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, hükümeti kurma görevini başka bir lidere vermemesinin ardından erken seçim kararı alınmıştı. Olmert, yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık görevini sürdürecek.

İsrail parlamentosunun dini partilerinden Şas'ın lideri Eliyahu Yişai ise ülkesinin, seçilecek Amerikan başkanından, "Kudüs'ün bölünmeyeceği" konusunda taahhüt istemesi gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler