"Amerikalılara kızın, eğer yüreğiniz varsa"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, WikiLeaks belgeleri ile ilgili olarak, "İddia sahibi biz değiliz. Amerikalılara gidin kızın eğer yüreğiniz varsa" diye konuştu.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 18:36
Abone Ol google-news

Genel Kurulda Sayıştay Kanunu'nun görüşmeleri sırasında verilen değişiklik önergesiyle ilgili söz alan CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, ''WikiLeaks belgelerinde'' yer alan bazı ifadeleri anımsatarak, AKP'lilere ''Bunların hesabını sormayacak mısınız?'' diye sordu.

Altay, iddialarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''AİHM'e başvurmasını'' istedi.

Sataşma nedeniyle söz isteyen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP sözcülerinin WikiLeaks belgeleriyle ilgili farklı açıklamalar yaptığını söyledi. Bir kısmının belgelerle ilgili konuştuğunu, bir kısmının da ''safsata'' dediğini belirten Elitaş, ''Safsata olduğunu hep beraber kabul ettiğimiz konuyu gündeme getirip hem milletvekillerini hem hükümeti töhmet altında bırakacak şekilde iddiada bulunması yakışık almamaktadır'' dedi.

Elitaş, ''Sayın Başbakan'ın İsviçre'de tek kuruşu varsa, iddia eden bunu ispatla mükelleftir'' diye konuştu.

CHP'li Engin Altay'ın konuşmasında söz ettiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında gündeme getirdiği iddialara da yanıt veren Elitaş, camileri tamir ederken bir kör kuruşa tenezzül eden varsa bunların lanetlenmesi gerektiğini ifade etti. Elitaş, ''Onları hep beraber lanetleyelim ama burada söylentilerle, safsatalarla siyaset yapmak kimseye yakışmamaktadır'' dedi.

Elitaş, hakimler ve savcıların gerekli araştırmayı yapacağını ve sonucuna herkesin katlanacağını belirtti.

Görüşülen Sayıştay Kanunu ile ilgili olarak da Elitaş, ''Sayıştay, kesinlikle denetim dışına çıkarılmıyor'' diye konuştu.

"Amerikalılara gidin kızın eğer yüreğiniz varsa"

Sataşma nedeniyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Sayın Elitaş; bu belgeleri, bilgileri, iddiaları ortaya atan CHP değil, ABD'nin diplomatları. Sayın Başbakan şu sözü çok sever; 'ispatlamayan şerefsizdir' der. Bunu biz deseydik, bize bunu söylerdi. Aynı sözü ABD büyükelçisine söylemesini bekliyoruz, ABD'lilere de bu sözü söylemesini istiyoruz'' dedi.

Deniz Baykal'la ilgili olarak 2004 yılında İsviçre bankalarında 7 milyon doları olduğu iddiasında bulunulduğunu anımsatan İnce, şunları kaydetti:
''Sayın Baykal 'Sadece İsviçre değil dünyanın herhangi bir bankasında böyle hesap varsa buyruk çıkartın' dedi. Adalet Bakanı sordu, böyle bir hesabın olmadığı anlaşıldı. Niye çifte standart içerisindesiniz? Bugün iddia size dayanınca hop oturup hop kalkıyorsunuz. Yanlışlığınız; muhalefete gösterdiğiniz tepkiyi Amerikalılara gösterecek cesaretiniz olmamasıdır.
İsviçre bankalarında kendi adına olmayabilir, belki bir arkadaşının adına olabilir. Adalet Bakanlığına müracaat etsin, doğru mudur değil midir araştırın. İddia sahibi biz değiliz. Amerikalılara gidin kızın eğer yüreğiniz varsa.''

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da ''AKP iktidarı döneminde idari denetimin etkisiz hale getirildiğini, adli denetimin ardından aynı şekilde mali denetimin de kontrol altına alınmaya çalışıldığını'' savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler