"Portekiz'in kaderi Almanya'nın ellerinde"

Portekiz'in en büyük bankalarından Banco BPI'nın Üst Yöneticisi (CEO) Fernando Ulrich, Portekiz'in uluslararası yardım almasına karar verilmesi durumunda buna Portekiz'in değil, Almanya'nın karar vereceğini söyledi.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 20:17
Abone Ol google-news

Ulrich, Lizbon'da bir toplantıda yaptığı konuşmada, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankasının (AMB), Portekiz için bir kurtarma paketiyle gelmesine ihtiyaç duymayacağını umduğunu, ancak olursa bile bunun büyük sorun olmayacağını ifade etti.

Banco BPI CEO'su Ulrich, ''IMF'nin Portekiz'e dönmeyeceğini umuyorum, ancak bunu olağanüstü bir sorun olarak görmüyorum. Kurtarma paketi olursa buna Portekiz hükümeti değil, Almanya karar verecek. Muhtemelen Almanya ve Avro Bölgesi'ndeki diğer önemli ülkeler Portekiz'in kendisini idare edeceğini umuyorlar'' dedi.

Bu yılın Portekiz için ''felaket'' olduğunu söyleyen Ulrich, artan hükümet harcamalarına gönderme yaparak, ''Hükümetin 2010 yılında olanın 2011 yılında olmaması için hükümetin ne yapacağını bilmek isterim'' diye konuştu. Zon medya ve telekomünikasyon şirketi başkanı Rodrigo Costa da çözümün yalnızca Portekiz'in elinde olmadığını söyleyerek, ''Bu sadece bizim sorunumuz değil, içinde bulunduğumuz sistemin sorunu. Aslında sistemin ellerindeyiz. Herhangi bir kurtarma ilk ve son kez sorunu çözmeyecek'' dedi.

Almanya Ekonomi Bakanı Rainer Bruederle ise Portekiz ve İspanya'nın Avro Bölgesi kurtarma fonlarını kullanmaya ihtiyacı olacağını sanmadığını belirtti. Başbakan Jose Socrates geçen hafta, kamu sektöründe ücretleri düşüren ve vergileri artıran tasarruf bütçesini açıklamış, uluslararası kurtarma paketine ihtiyaçları olmadığını söylemişti. Portekiz hükümeti, bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılaya oranını bu yıl yüzde 7,3'e, gelecek yıl ise yüzde 4,6'ya indirmeyi hedefliyor.
5


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler