İspanya'nın Ladin'e cevabı bekleniyor

İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba, Madrid'deki Barajas havaalanına dün akşam gelerek siyasi sığınma talebinde bulunan terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in 19 çocuğundan biri olan 28 yaşındaki Ömer Bin Ladin'e 72 saat içinde cevap verileceğini açıkladı.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 04:17
Abone Ol google-news

El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in oğlu Ömer Bin Ladin'in üzerinde Suudi Arabistan pasaportu bulunduğu ve pasaportta süresi dolmuş İtalyan ve Belçika vizeleri olduğu bildirildi.

İngiliz eşi Zaina el Sabah ile birlikte Kahire'den gelen bir uçaktan indikten sonra Madrid'deki Barajas havaalanında pasaport kontrolünde kimliğini açıkladığı ve siyasi sığınma isdediği açıklandı.

Basına açıklama yapan İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez "Ömer Bin Ladin, Avrupa'da farklı ülkelere seyahat etmiş birisi. Kahire'de bir arkadaşının yanında oturma izni var. Bin Ladin'in siyasi sığınma talebine cevap olumsuz da olumlu da olabilir. İçişleri Bakanlığındaki yetkililer, ülkemizde siyasi sığınma alması için gerekli şartlara sahip olup olmadığını kontrol edecekler" dedi.

Bu arada Ömer Bin Ladin'in 52 yaşındaki İngiliz eşi Zaina El Sabah, basına verdiği demeçte, "Ömer, ne Mısır'da ne de bölgeye yakın bir ülkede huzurlu. Bu yüzden İspanya'dan siyasi sığınma talep etti" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler