"Türk uçakları için Almanya'ya teşekkür etmeliyiz"

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, ülkesindeki büyük orman yangını için Türkiye'den iki uçak gönderilmesine ilişkin olarak "Almanlara girişimleri için teşekkür etmeliyiz. Onlarla konuştuk ve yangın södürme uçaklarının olmadığını ancak Türklerin olduğunu bildiklerini söylediler. Türkiye'ye çağrıda bulunmuş ve başbakanlıkla konuşmuşlar" diye konuştu.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 09:37
Abone Ol google-news

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ülkesindeki büyük orman yangını için yurtdışından yapılan yardımları anlatırken, Türkiye'den iki uçak gönderilmesine ilişkin olarak Almanlara teşekkür etti. Lieberman, Türk uçaklarının, Almanya'nın, TC Başbakanlığı nezdinde yaptığı girişimlerin sonucunda sağlandığını söyledi.

Orman yangın ile ilgili İsrail Radyosu'na konuşan Lieberman, Ynet tarafından da yansıtılan açıklamalarında ülkesine ulaşan dış yardımlarına ilişkin bilgi verirken, Türkiye'den iki yangın söndürme uçağının gönderilmesi konunda şunları söyledi:

"Almanlara girişmleri için teşekkür etmeliyiz. Onlarla konuştuk ve yangın södürme uçaklarının olmadığını ancak Türklerin olduğunu bildiklerini söylediler. Türkiye'ye çağrıda bulunmuş ve başbakanlıkla konuşmuşlar."

 

Almanya'dan açıklama

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya'nın aracılığıyla Türkiye'nin, İsrail'in kuzeyindeki yangının söndürülmesine yardımcı olmak amacıyla 2 yangın söndürme uçağı gönderdiğini söyledi.

Seibert bugün Berlin'de yaptığı açıklamada, İsrail'in Almanya'dan yangın söndürme uçağı istediğini, ancak Almanya'da sadece yangın söndürme helikopterleri bulunduğunu ve bunların yangın bölgesine gönderilmesinin çok uzun zaman alacağı düşüncesiyle Alman hükümetinin Türkiye'den İsrail'e yangın söndürme uçağı göndermesi isteğinde bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin de bu isteği kabul ederek, bölgeye 2 uçak gönderdiğini ifade eden Seibert, söz konusu uçakların sabah saatlerinde yangın bölgesine ulaştığını kaydetti.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yangından ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü bildirdiğini belirten Seibert, Merkel'in İsrail'e yardım vaadinde bulunduğunu, Almanya'nın bu ülkeye itfaiyeci donanımı ve özel yangın söndürücü malzeme göndereceğini sözlerine ekledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'a gönderdiği taziye mektubunda, yangında çok sayıda insanın ölümünden ve büyük maddi zararın meydana gelmesinden duyduğu üzüntüyü ileterek, Almanya'nın bu kötü gününde İsrail'in yanında olduğunu, Alman hükümetinin yangının söndürülmesine yardımcı olacağını belirtti.
 

İSRAİL MEDYASINDAN TÜRKİYE'YE SALDIRI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler