'İsviçre'de hesabı olmadığına dair bankalardan yazı alsın'

CHP'nin resmi internet sitesinin yenilenmesi nedeniyle yapılan tanıtım töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, WikiLeaks sitesinde yayımlanan belgelerde İsviçre'de 8 hesabı olduğu iddia edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İsviçre'deki bankalara başvurarak burada herhangi bir hesabı olmadığına dair bir yazı almasını tavsiye etti.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 10:13
Abone Ol google-news

Geçmişte de kendisi hakkında çok daha çirkin iddialarda bulunulduğunu, bu iddiaların yalan olduğunu belgelemesine karşın yayınların sürdürüldüğünü kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu hükümet neredeydi o zaman? Üzülen insanlar neredeydi? Biz linç edilirken onlar neredeydi" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin resmi internet sitesi www.chp.org.tr'nin yenilenmesi dolayısıyla yapılan tanıtım töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. WikiLeaks'in yayımladığı belgelere ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Belgeleri yalanlayan hiçbir organ yok. İddialar var o belgelerde. Bazı iddialar çok ciddi, o ciddi iddialara da sorumluluk sahibi olan kişiler oturur yanıtlarını verirler. Söylediğimiz de oydu zaten, kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapılması lazım bu iddialar karşısında" dedi.
 

'Başbakan İsviçre'de hesabının olmadığına dair bankalardan yazı alsın'

Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın WikiLeaks belgelerine yönelik açıklamasından ikna oldunuz mu" sorusu üzerine ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğu sırada Almanya'da PKK'lılarla görüştüğü yönünde iddiaların yer aldığını anımsatarak kendisinin bahsedilen gün Türk Hava Yolları uçağıyla Ankara'dan İstanbul'a gittiğini kanıtlayan bir yazı aldığını ve kamuoyuyla paylaştığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan'dan da isteğimiz, eğer arzu ederse tabii kendi bileceği şey, İsviçre'deki bankalara başvurup herhangi bir hesabının olmadığına dair bir yazı alması ve bunu kamuoyuyla paylaşması. Bundan daha doğal ne olabilir? Bağırıp çağırmaya gerek yok. Ben o dönem bağırıp çağırdım mı? Üstelik çok daha çirkin iddialarla ben suçlandım" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın "CHP'ye yönelik iddialar var, biz onlar için üzüldük" dediğini de anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Peki geçmişte bizim için yapılanlar vardı, acaba Sayın Başbakan üzüldü mü? Ve şu örneği de vermek isterim. Benimle ilgili iddialar bir televizyon kanalında dile getirildi. Mahkemeden karar aldık, o haberleri tekzip ettik. Aynı haberler aradan belli bir süre geçtikten sonra tekrar yayınlandı. Ama üstüne tekrar logosu dahi konmadı. Bu hükümet neredeydi o zaman? Üzülen insanlar neredeydi? Biz linç edilirken onlar neredeydi?"

 

CHP'nin yenilenen internet sitesinin tanıtım toplantısı

CHP'nin yenilenen internet sitesinin tanıtımı için bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcıları da katıldı. CHP Parti Meclisi üyesi Ekrem Oktay, CHP'nin yenilenen internet sitesi hakkında bilgi verdi. Oktay, 3 ay önce CHP'nin interneti daha etkili kullanması için "360 derece medya" başlıklı bir strateji hazırladıklarını ve CHP'yi internette lider parti yapmayı hedeflediklerini belirtti. Dünyadaki 18 internet sitesini araştırdıklarını ve internet sitelerinin birer bilgi deposu olmaktan iletişim köprüsü olmaya dönüştüğünü gördüklerini, kendilerinin de "Sen de katıl" sloganıyla katılımcılığı merkeze oturttuklarını anlatan Oktay, sitedeki "Fikrini söyle" bölümüyle katılımcıların kendi isimleriyle fikirlerini beyan edeceklerini, bu fikirlerin diğer katılımcılar tarafından oylanacağını, her hafta özel kategorilerde de fikirlerin alınacağını ifade etti. Site üzerinden gönüllü de olunabileceğini kaydeden Oktay, "Temel hedefimiz seçimlere kadar 1 milyon üyeye ulaşmak" dedi.
 

'İnternet seçim stratejimizin merkezine oturacak'

Oktay, katılımcılığı öne çıkarmasıyla CHP'nin internet sitesinin Türkiye'deki siyasi partiler arasında ilk olduğunu, CHP açısından bir ilk olarak da sitenin İngilizce bölümünün de hazırlandığını açıkladı. Sitede "Seçim 2011" bölümünde ise seçim afişlerinin ve seçimlere yönelik vaatlerin bulunacağını, "Milletvekillerine ulaşın" bölümünde ise milletvekilleriyle doğrudan bağlantı kurulabileceğini ve milletvekillerinin çalışmaları hakkında bilgiler bulunacağını dile getiren Oktay, "Haziran 2011 seçimlerinde internet sitemiz ve internet stratejimiz bizim seçim stratejimizin de merkezine oturacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'gönüllü olun' çağrısı

Sitenin sosyal medyayla uyumlu olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun Twitter mesajlarının da sitede yer alacağını kaydeden Oktay, sitenin İngilizce bölümünün de Türkiye'de yaşananları dış dünyaya aktaracak bir mecra olarak tasarlandığını anlattı. CHP'nin yenilenen internet sitesinin açılışını yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da yaşı ne olursa olsun, kadın, erkek, genç, yaşlı, CHP için gönüllü olarak çalışmak isteyenlerin internet sitesi üzerinden kayıtlarını yaptırmalarını isterken "Yaptıkları zaman görecekler ki onlarla çok daha hızlı bir iletişim kuracağız. Çünkü çok sayıda yurttaşımız bize mektup gönderiyor, 'çalışmak istiyoruz ama ne yapacağız' diye. Üye olsunlar, çalışmak istiyorlarsa onlara düşündüklerinden çok daha fazla çalışma alanı yaratacağız" diye konuştu.

'İnternet gençlere ulaşmanın en güzel yollarından biri'

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter kullanan milletvekillerine yönelik "Twitter'la olmaz, tezek kokusunu hissedeceksiniz" sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Seçime giren her siyasal partinin kendilerine sağlanan bütün olanakları kullanması kadar güzel bir şey yok. Eğer bu ülkede 22 milyon kişi internete giriyorsa onlarla bir şekilde bağlantı kurmak, düşüncelerimizi onlara aktarmak bizim için çok önemli. Bu Facebook da olabilir, Twitter da olabilir. Sayın Başbakan beğenir veya beğenmez, o onun sorunu. Bizim sorunumuz tek başına iktidar olmak, onun için çalışacağız. 22 milyon kişi eğer internete giriyorsa ve bunun önemli bir kısmı gençlerden oluşuyorsa gençlere ulaşmanın en güzel yollarından birisidir" diye konuştu. CHP'nin sitesinin, en çok ziyaret edilen siyasal parti internet sitesi olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP'ye yönelik görüşlerin, önerilerin ve eleştirilerin internet sitesi yoluyla iletilebileceğini kaydetti.

CHP PM üyesi Ekrem Oktay, internet sitesine yazılanların denetimden geçirileceğini belirtirken Kılıçdaroğlu, "Tabii kontrolden geçirilecek denirken bizi eleştirenlerin eleştirileri yer almayacak değil, suç unsuru oluşturabilecek görüşler gelirse doğal olarak onların ayıklanması gerekiyor" dedi.

'Sitenin Kürtçe bölümü olmayacak'

Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile henüz görüşmediğini ancak görüşeceğini belirtirken "Sizin yolsuzluk dosyalarınız sitede yer alacak mı?" sorusu üzerine ise "Yeri zamanı geldiğinde zaten eğer açıklama yaparsak o açıklamalar burada yer alacak" dedi. Kılıçdaroğlu, ileride yolsuzluk dosyalarıyla ilgili özel bir bölüm açılabileceğini ifade ederek "AKP'nin yolsuzluklarını kamuoyuna anlatan, bilgi ve belgeleri aktaran pek çok olay var çünkü. Bununla ilgili yazılmış kitaplar bile var Türkiye'de. Belki bu konuda daha yeni bilgileri aktarabiliriz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, sitenin Kürtçe bölümü olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine ise "Türkçe ve İngilizce düşünüyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler