BDP, F tipi cezaevlerini sordu

BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal F tipi cezaevleri ve 'tecrit'in yarattığı sorunların araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 12:35
Abone Ol google-news

TBMM Başkanlığı'na sunulan Meclis Araştırma Önergesinin gerekçesinde, Türkiye'de çeşitli tiplerde 368 cezaevi bulunduğu, bunlardan birisinin de F tipi cezaevleri olduğu kaydedildi.

Halen 4 bin 966 kişi kapasiteli 13 F tipi cezaevi bulunduğu ifade edilen gerekçede, "F tipi cezaevleri koğuş sisteminin uygun olmadığı gerekçesiyle gündeme gelmiştir. Ancak kullanılmaya başlanıldığı 2001 yılından bu yana sürekli sorun oluşturmuştur. F tipi hapishaneler 1 ve 3 kişilik hücrelerden oluşmaktadır. F tipi cezaevlerindeki tecrit uygulamasının temel amacı iyileştirmedir. Böylelikle çekilen cezaya bir başka ceza daha eklenmektedir. Devlet eliyle sürdürülen bu uygulama insan hak ve özgürlüklerine aykırı bir durumdur" denildi.

F tipi cezaevlerinin insan sesine karşı da tecrit edildiği kaydedilen önergede, F tipi cezaevleri ve tecridin yarattığı sorunlar, bu durumdan mahkumların nasıl olumsuz etkilendiği, sürdürülen iyileştirme politikasının yarar sağlayıp sağlamadığı, cezaların infazında yasalardaki adaletsizliklerin saptanması konularında araştırma yapmak üzere bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasının yerinde olacağı belirtildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler