Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi 'Başkan'a ilk mektep' başlığını kullanarak, Avrupa Birliği'nin ABD'nin yeni başkanına yazdığı mektubu manşetinden gördü. Hürriyet Gazetesi 'Rezalete isyan vakti' haberiyle Vakit Gazetesi yazarının kendi gazetesine isyanını okuyucularına duyurdu. Vatan Gazetesi ise 'Rüya gerçek oluyor'dedi ve Obama'nın Beyaz Saray'a yürüşünü yazdı.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 07:42
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Başkan’a ilk mektup


Avrupa Birliği, ‘Sayın Başkan’a hitaben yazılan 6 sayfalık mektupta, “ABD-AB ilişkilerinin daha yakın olması ve AB’nin küresel öneme sahip konularda daha fazla rolünün olması gerektiğini” savundu. Mektubu açıklayan dönem başkanı Fransa, başta Ortadoğu olmak üzere Afganistan ve Pakistan’daki mevcut durum, Çin, Hindistan ve Brezilya’nın yükselen ekonomileri gibi konularda AB’nin ikincil role sahip olmak istemediğini bildirdi.
 

 

HÜRRİYET

Rezalete isyan vakti


Vakit Gazetesi yazarı Selahaddin Çakırgil, 14 yaşındaki kıza cinsel istirmar suçundan yargılanan Hüseyin Üzmez'e yeterli tepkiyi göstermeyen kendi gazetesine isyan etti. Bir grup "dindar kadın" da ültimatom gibi bildiri yayınladı.


 

MİLLİYET

İki kurum zan altında


Taciz davasında Hüseyin Üzmez'i özgürlüğe kavuşturan, sadece Adli Tıp'ın verdiği tartışmalı rapor değil. Uzamanlarının yaptığı iki görüşmede sürekli ağlayan küçük kıza bir avukat tutmayan Sosyal Hizmetler de bu skandalda büyük rol oynadı.


 

RADİKAL

Görülmemiş skandal!


AKP'li önayak oldu, şirkete özel kanun çıktı. Elektrik Piyasası Kanunu'nda, 'İçinden demiryolu geçen barajlarda, yol güzergâhını değiştirme işi barajı alana ihalesiz verilir' değişikliği yapıldı.
Bu tanıma, iki baraj yapan tek konsorsiyum uyuyor.


 

AKŞAM

Zahid kalkanı

Meclis'in haline bak... RTÜK Başkanı Zahid Akman yüzünden AKP ve muhalefet vekilleri küfürleşip birbirine girdi. Korumalar, sanki terör saldırısı olacakmış gibi tetikte bekledi...
 

 

POSTA

En acı telefon


Adana'da demiryolundan geçmeye çalışan bir adam trenin çarpması sonucu öldü. Polis kimlik tespiti yapmaya çalışırken adamın cebindeki telefon çaldı. Polis telefonu açtı. Arayan, adamın 16 yaşındaki oğluydu. Polis "Baban küçük bir kaza geçirdi. Hemen parkın yanındaki demiryoluna gel" dedi. Çocuk olay yerine geldiğinde babasının cesediyle karşılaştı.

 

VATAN

Rüya gerçek oluyor


Babası Kenyalı bir Müslüman, göbek adı Hüseyin, derisinin rengi siyah olan Barack Obama Beyaz Saray'a yürüyor...

 

BİRGÜN

Devlet partisi DTP'ye karşı


DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, bölgedeki valilerin değişik partilerle görüşüp yerel seçimlerde DTP'ye karşı tek aday çıkarmak istediğini açıkladı.


 

SABAH

Seçmen patlaması

İlk kez siyahi başkan adayının yarıştığı tarihi ABD seçiminde rekor düzeyde katılım oldu.

 

 

TERCÜMAN

Tek yolumuz var başka yol yok

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay "Milliyetçilik ve din kimsenin tekelinde değil, ortak payda vatan ve bayraktır" dedi.


 

YENİ ŞAFAK

Beyaz Saray'a Siyah Başkan


200 yıllık Amerikan demokrasisi bir sınavdan daha geçti ve 'siyah' Obama karşısında 'beyaz' McCain hezimete uğradı. Saat 04.00 itibariyle Obama 102, McCain 34 delege çıkardı.


 

ZAMAN

İki yıl önce kuruldu, bilimde büyük üniversiteleri geride bıraktı


Yozgat Bozok Üniversitesi, uluslararası bilim istatistiklerine giren yayınlar konusunda sürpriz yaptı. İki yıllık üniversite, öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında ikinciliğe yerleşti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler