Lübnan'dan yalanlama

Wikileaks'in yayınladığı yeni belgelerde, Lübnan Savunma Bakanı Elias Murr'un, gelecekte çıkacak bir savaşta İsrail'in Hizbullah'ı nasıl yenebileceği konusunda Amerikalı yetkililere tavsiyede bulunduğu iddia ediliyor. Bakanlık ise bu iddiaları yalanladı.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 14:46
Abone Ol google-news

Diplomatik kayıtlara göre, Elias Murr 2008'de Lübnan'daki Amerikalı yetkililerle yaptığı görüşmede, İsrail'in gelecekteki bir savaşta Hristiyanların yaşadığı bölgelerdeki köprüleri ve altyapıyı bombalamaktan kaçınmasını, böylece kamuoyunun kendi aleyhine dönmesini önleyeceğini söylüyor.

Kayıtlarda Murr'un "İsrail operasyonel kaygılarla Şii bölgelerindeki yerleri bombalamak durumundaysa, bu Hizbullah'ın problemi" dediği belirtiliyor.

Lübnan'ın El Ekber gazetesinde yayınlanan gizli dosyalara göre, Lübnan ordusunun yeni bir savaşta yeralmayacağını belirten Murr, ordunun amacının üç haftalık bir savaştan "tamamen sağlam" çıkmak ve Hizbullah milislerinin yenilmesiyle, kontrolü ele almak olduğunu söylüyor.
Murr'un makamından yapılan açıklamada ise belgelerde yazılanlar yalanlandı.

Gerek bu belge gerekse Lübnan'daki Hizbullah bölgeleri üzerinde ABD uçaklarının gizli uçuşu konusundaki bilgilerin, Lübnan'ın Batı yanlısı başbakanı ile Hizbullah arasındaki gerilimi artırabileceği belirtiliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler