''Tecavüzle Rehabilitasyon''a açıklama

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), Kemerburgaz Ağaçlı Koruma ve Bakım ve Rehabilitasyon Merkezin'deki iki çocukta, basında yer alan haberlerde iddia edildiği gibi tecavüz bulgusuna rastlanmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 14:51
Abone Ol google-news

SHÇEK bir gazetede ''Tecavüzle Rehabilitasyon'' başlıklı haberdeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada söz konusu olayla ilgili, suça itilmiş ve suç mağduru çocukların bulunduğu Kemerburgaz Ağaçlı Koruma ve Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerekli soruşturmanın 8 Kasım 2010 tarihinde başlatıldığı kaydedildi.

Suça süreklenme sebebiyle çocuklar hakkında bakım tedbiri uygulandığının belirtildiği SHÇEK'in açıklaması şöyle:
''İlgili çocukların davranış probleminden ötürü bakım ve gözetim altına alındığı anlaşılmıştır. Çocuklardan ikisinin diğer iki çocuk tarafından cinsel istismara maruz kaldığını ifade etmesi üzerine durum anında (7 Kasım 2010) Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiştir. Eyüp Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenede çocuklarda tecavüz bulgusuna rastlanılmamıştır. Ancak Adli Tıp raporunun alınmasından sonra durum netlik kazanacaktır.''

Olayın savcılık sürecinde olduğu ifade edilen açıklamada, ''Ancak kesinleşmiş fiili livata bulgusuna rastlanılmamasına rağmen, olayda ihmali söz konusu olan 5 görevli görevinden uzaklaştırılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli soruşturma da halen devam etmektedir'' denildi.

Habertürk Gazetesi'nin bugünkü sayısında Kemerburgaz'daki Ağaçlı Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde 4 çocuğun aynı odaya kapatıldığı ve iki çocuğun diğer iki çocuğa tecavüz ettiği iddia edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler