Soğuk hava Avrupa'yı zorluyor

Avrupa'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava İngiltere'de de hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 14:53
Abone Ol google-news

Meteoroloji yetkilileri, adanın kuzeyinde hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğünü belirtirken, ülke genelinde 2 binden fazla okul tatil edildi.

Londra yakınlarında bulunan ve kar yağışı nedeniyle kapalı olan Gatwick havaalanı, bu sabah saatlerinden itibaren ulaşıma açıldı ancak uçuşlardaki aksamaların devam ettiği bildirildi.

Eurostar'dan yapılan açıklamada ise Londra ile Brüksel ve Paris arasındaki hızlı tren seferlerinin pazar gününe kadar kısıtlı yapılacağı belirtildi.
Ülkedeki birçok demiryolu hattı henüz ulaşıma açılmazken, sürücülere yollardaki buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuluyor.

Arnavutluk'ta sel felaketi

Kosova hükümeti, Arnavutluk'un kuzey kesimindeki İşkodra bölgesinde aşırı yağışların neden olduğu sellerden etkilenen halka destek olmak amacıyla askeri yardım ve kurtarma ekipleri gönderme kararı aldı.

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'yı telefonla arayarak "geçmiş olsun" dileklerini ileten Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova halkının ve kurumlarının Arnavutluk'un yanında olacağını belirterek, "Bu gibi durumlarda tüm Arnavutlar birleşmelidir" dedi.
Başbakan Taçi, Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanı Fehmi Muyota'dan, askeri kurtarma ve yardım ekiplerinin Arnavutluk'taki felaket bölgesine gönderilmesini istedi.
Kurtarma ve yardım ekiplerinin bu akşam İşkodra'ya ulaşması bekleniyor.

 

Almanya

Almanya'da yarın araçlara kar lastiği takılması zorunluluğu getiriliyor. Kar lastiği ya da 4 mevsim lastiği olmadan trafiğe çıkan sürücüler 40 ila 80 avro para cezası ödeyecek.

Meteoroloji uzmanları, kar lastiği takılmamasının, zaten gelecek günlerde beklenen buzlanmalar nedeniyle anlamsız olacağını belirterek, sürücülerin dikkatli olmalarını istedi.
Yollarda buzlanma sebebiyle özellikle Braunschweig ve Hannover kentleri çevresinde çok sayıda kazanın meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan, Almanya'da aşırı soğuklardan dolayı 1 kişinin öldüğü bildirildi. Söz konusu 62 yaşındaki kişinin Saksonya-Anhalt eyaletindeki bir banka şubesinin önünde kar üstünde ölü bulunduğu ifade edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler