Öğrenciler ile engelliler birlikte spor yaptı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ile engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen eğlence içerikli programda spor yaptı.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 15:25
Abone Ol google-news

CÜ BESYO Spor Salonu'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda ilk olarak BESYO öğrencileri ile görme engelliler ''Golball'' maçı yaptı. BESYO öğrencilerinin gözlerini siyah bezlerle kapayarak oynadığı maç, neşeli anlara sahne oldu. Maçı, BESYO takımı 9-8 kazandı.

Buruciye İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nun 2 öğrencisinin flüt dinletisi sunduğu programda, çeşitli okullardan engelli öğrenciler şiir okudu.

Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerli Sandalye Basketbol Takımı ile üniversite öğrencileri, basketbol maçı yaptı. Kıyasıya geçen maçtan, Bedensel Engelliler Spor Kulübü takımı 16-4 galip ayrıldı.

Wushu gösterilerinin sunulduğu program, ampute futbol maçı ile sona erdi. Maçta, sadece BESYO öğrencileri forma giydi. Bacaklarının birini diz kapağından katladıktan sonra bağlayan öğrencilerin, koltuk değnekleri yardımıyla tek ayak üzerinde sergiledikleri maç salondakilerin ilgisini çekti.

Programı, Sıvas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile engelli derneklerinin yetkilileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler