Davutoğlu, 7. Manama Diyaloğu toplantısına katılacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bahreyn'de 7. Manama Diyalogu toplantısı çerçevesinde düzenlenecek olan Bölgesel Güvenlik İşbirliği oturumunda bir konuşma yapacak.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 15:55
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Ahmet Davutoğlu'nun, 3-5 Aralık 2010 tarihlerinde düzenlenecek 7. Manama Diyalogu toplantısına katılmak üzere Bahreyn'i ziyaret edeceği ifade edildi. Açıklamada, Bahreyn Krallığı ile Londra'da yerleşik düşünce kuruluşlarından Uluslararası Stratejik Etütler Enstitüsü'nün işbirliği ile 2004 yılından beri düzenli olarak tertiplenmekte olan Manama Diyalogu toplantıları bölgesel güvenlik alanında Körfez ülkeleri ile önde gelen uluslararası aktörler arasında diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesini amaçladığı ifade edildi.

Bu yılki toplantıya yirmiye yakın ülkenin Devlet Başkanı, Başbakan ve Bakan düzeyinde katılım sağlaması beklendiği belirtilen açıklamada, "Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu 4 Aralık günü söz konusu toplantı çerçevesinde düzenlenecek Bölgesel Güvenlik İşbirliği oturumunda bir konuşma yapacaktır.
Sayın Bakanımız toplantı marjında ayrıca Bahreyn Başbakanı Prens Halife bin Salman El Halife tarafından kabul edilmesi ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmet El-Halife ve Manama Diyalogu'na katılan bazı muhataplarıyla ikili görüşmelerde bulunması öngörülmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler