"İki görüşme de yapılmıştır"

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, tarafından iki soru önergesine verilen yanıt ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 20 Temmuz'da İmralı'da Abdullah Öcalan ile ve Başbakan'ın da, Edirne Keşan'da Şapçı Prestije Otel'de, Yunan İstihbarat Başkanı ile görüşme yaptığının doğrulandığını söyledi.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 16:51
Abone Ol google-news

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 20 Temmuz'da İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşüp görüşmediği ve Başbakan'ın, Edirne Keşan'da Şapçı Prestije Otel'de, Yunan İstihbarat Başkanı ile görüşme yapıp yapmadığına ilişkin iki soru önergesine Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından verilen yanıtları değerlendirdi.

"İki görüşmenin kabulüdür"

Söz konusu iki önergeye gelen yanıtlar ile iki görüşmenin de kabul edildiğini ifade eden Seyhan, şöyle dedi:
"Bir otelde böyle bir görüşmeyi basından, toplumdan kaçırarak yapmasının anlaşılır hiçbir yanı yoktur. İkincisi 20 Temmuz'da Abdullah Öcalan ile MİT Müsteşarı'nın bir görüşme yapıp yapmadığına yönelik soruya, 'Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığının 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilat Kanunu çerçevesinde görevlerine ilişkin faaliyetlerin gizli olarak yürütüldüğü belirtilmiştir' diye cevaplandı. Yani bu şudur; biz bu görüşmeyi yaptık. Ama bu görüşme ilgili kanun çerçevesinde gizlidir denilmiştir. İki görüşmenin de kabulü yanıtı gelmiştir. Ancak Öcalan ile ilgili görüşmenin içeriğini açıklamayabilir, iç güvenlik nedeniyle."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler