"Sayın Öcalan" soruşturması

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a "sayın" dediği gerekçesiyle, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil hakkında soruşturma başlattı. Önümüzde ki günlerde ifade vermesi beklenen Abdil hakkında, iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabileceği bildirildi.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 09:33
Abone Ol google-news

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil hakkında, Munzur Kültür ve Sanat Festivali’nde yaptığı bir konuşmada, terör örgütü PKK’nin lideri Abdullah Öcalan’a “sayın” dediği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Tunceli’de 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Munzur Kültür ve Doğa Festivali sonrası polisin yaptığı suç duyurusu üzerine, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı Abdil hakkında “suç ve suçluyu övme” iddiasıyla soruşturma başlattı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Abdil, Öcalan için, “ Sayın Öcalan'ın saçı kazıtılıyor. Bu insanlıkla bağdaşmaz" demişti. Önümüzde ki günlerde ifade vermesi beklenen Abdil hakkında, iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabileceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler