"ABD yanlısı bir hükümet" vaadi

WikiLeaks'in yayımladığı son belgelerde, İngiliz hükümetinin ABD ile ilişkilerine "aşırı kuşkucu" baktığının ve Muhafazakar Parti yetkililerinin "ABD yanlısı bir hükümet olacakları" vaadinde bulunduklarının ileri sürüldüğü bildirildi.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 15:18
Abone Ol google-news

Guardian gazetesinin de yer verdiği belgeye göre, özellikle Barack Obama'nın ABD Başkanı seçilmesinin ardından, dönemin İngiliz hükümetinin ABD yönetimiyle ilgili kuşkulu yaklaşım sergilediği kaydedildi.

Belgelerde şimdi hükümette olan, o dönemde ise muhalefette bulunan Muhafazakar Parti'nin yetkililerinin, iktidara gelirlerse ABD yanlısı politika izleyecekleri vaadinde bulunduklarının da belirtildiği aktarıldı.

İngiliz hükümetinin şu anki Savunma Bakanı Liam Fox'un iktidara gelmeleri durumunda Amerikan askeri teçhizatı satın alacakları, Dışişleri Bakanı William Hague'in de ABD yanlısı bir hükümet olacakları sözü verdikleri ileri sürüldü.

Guardian gazetesinin haberinde, Hague'in 2008 yılına ait belgeye göre, "İngiltere'de Başbakan olan her kimse, kısa zaman içinde ABD ile ilişkilerin gerekliliklerini öğrenir. Amerikan yanlısı bir rejim istiyoruz. Buna ihtiyacımız var. Dünyanın buna ihtiyacı var" dediği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler