"ABD yalan diyemedi"

Halk ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, WikiLeaks adlı internet sitesinde yayımlanan iddiaların "resmi evrak niteliğinde biyografik istihbarat olduğunu" belirterek, ABD'nin bu iddiaları reddetmediğini söyledi.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 16:21
Abone Ol google-news

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde partililere bir araya geldi. Alanya Belediyesi Düğün Salonunda yurttaşlara seslenen Pamukoğlu, Antalya bölgesinde iki gün boyunca partisinin il, ilçe ve beldelerindeki siyasi çalışmaları görmek ve bilgi almak amacıyla ziyaretlerde bulunacağını kaydetti.

Partisinin 60 il ve 500 ilçede örgütlenmesinin tamamladığını vurgulayan Pamukoğlu, ocak ayında yapacakları ikinci kurultay öncesinde milletvekilliği aday adaylığı için kanuni yeterliliğe sahip olan herkese partisinin genel merkezine taleplerini göndermeleri çağrısında bulundu.

WikiLeaks adlı internet sitesinde yayımlanan iddialarla ilişkin olarak Pamukoğlu şunları söyledi:
"Bu bir resmi evraktır. Buna biyografik istihbarat denir. Biyografik istihbarat çeşitli bilgilerin yan yana getirilmesidir. Yani ağızdan kulaktan alınarak bir belgeye dökülmesidir. Bu devlet dilekçesi yazar gibi yazılmaz. Parça parça bilgiler getirilir bir metne dökülür. Şimdi inkarmış, yalanmış geç bunları. ABD, 'Bu belgeler yalan, gerçek değil' dedi mi? Hayır. ABD 'Bunu bu elçilikten, konsolosluktan kimler çıkarttıysa onları bulup cezalandıracağım' diyor. Bu da 'evet bunun içindeki belgeleri kabul ediyorum' demek."

Ülke ekonomisi hakkında görüşlerini dile getiren Pamukoğlu, Türkiye'nin sıcak para ve borçlarla idare edilen bir ülke olduğunu savundu. Dünyanın açlık ve enerji yetersizliği tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna değinen Pamukoğlu, şöyle konuştu:
''ABD; Ortadoğu, Irak, Afganistan ve İç Asya topraklarından ayrılamıyor. Sebep enerji. Topraklar boş, üretilenlere de sınır koyulmuş. Özelleştirme tam silahsız bir işgal. Bizde çok klasik olduğu için söylüyorum. Zaten madenlerin yüzde 54'ü bizde değil yabancılarda. Bankalar da yabancılarda. Bizde 22 liman var, hangisi bizim. Hepsi yabancılarda. Artık iş gitti İstanbul köprülerinin satılmasına geldi. Hani herkes geleceği ve çocuklarının istikbalinin hazırlığını düşünüyordu. Edirne'den İskenderun Körfezi'ne kadar otobanları satıyorsun, kenarındaki tesisleri de satıyorsun. Bizde bor diye bir maden var. Bordan 400 çeşit ürün elde ediliyor. Diş macunundan araba jantına kadar. Dünyadaki bor rezervinin yüzde 73'ü Türkiye'de. Değeri 9 trilyon dolar. Şimdi bunu da özelleştirmeye çalışıyorlar, ne kadara mı 40 milyon dolara. Her zaman söylüyorum; bir ülkenin başına gelen her şeyden o ülkede yaşayan bütün bireyler birebir sorumludur. İnsan kıymetli bir varlık, ama yurttaş olmak daha önemli. Çünkü yurttaş sorumluluk taşıyan ve hak arayandır.''

Partisinin kurulmasından itibaren geçen iki yıllık süreçte 860 bin kadın ve erkek üye sayısına ulaştıklarını kaydeden Pamukoğlu, hedefinin insanların ekonomik gücünü artırmak olduğunu söyledi. Halkın gelir ve servetini artırmak için ordunun yapısını da değiştireceğini ifade eden Pamukoğlu, ''700-800 bin asker istemem. 200 bin olacak. Bir sürü insanı kışlada toplamanın alemi yok. Bunu yaptığımız zaman hazineye 16-18 milyar bırakacağız. Halk zenginleşecek'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler