Gezici film festivali devam ediyor...

3 Aralık'ta başlayan Ankara Sinema Derneği tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Artvin Belediyesi ve Ordu Valiliği'nin katkılarıyla düzenlenen 16. Gezici Festival, 3-19 Aralık tarihleri arasında sırasıyla Ankara'da 3-9 Aralık, Artvin'de 10-16 Aralık ve Ordu'da 16-19 Aralık tarihleri arasında konaklayacak.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 11:39
Abone Ol google-news

Bu yıl “Darbe!” temasıyla yola çıkan Gezici Festival’in yeni keşiflere olanak sağlayan yarışmalı bölümü geçen yıl olduğu gibi Artvin’de yapılacak. Peru’dan Macaristan’a, Çin’den Romanya’ya toplam 10 film Altın Boğa Ödülü için yarışacak.

16. Gezici Festival’de yarın Sofia Coppola’nın Altın Aslan ödüllü filmi Başka Bir Yerde’nin Ankara’daki ilk gösterimi yapılacak. Festival’in bugünkü programında Costa Gavras’ın başyapıtlarından Kayıp da yer alıyor. Gavras’ın başyapıtlarından Kayıp festivalde
 
Z–Ölümsüz (1969), Müzik Kutusu (Music Box, 1989), Amin (Amen, 2002) gibi filmleriyle de tanıdığımız usta yönetmen Costa Gavras’ın başyapıtlarından sayılan Kayıp (Missing, 1982), Pinochet diktatörlüğü yönetimi altındaki Şili’de gözaltına alındıktan sonra “kaybolan” gazeteci oğlunu arayan Amerikalı babanın hikâyesini anlatıyor. Kayıp, Cannes’da En İyi Film Ödülü’nü Şerif Gören’in Yol (1982) filmiyle paylaşmış ve “En İyi Uyarlama Senaryo” dalında Oscar kazanmıştı. Politik sinemanın en önemli örneklerinden biri sayılan filmi yıllar sonra sinemada izlemek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat! Film bugün 18:45 ve 21:00 seanslarında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gösteri
 
Ankara’da ilk kez ‘Başka Bir Yerde’
 
Sofia Coppola’nın bu yıl Venedik’te Altın Aslan Ödülü’nü alan filmi Başka Bir Yerde (Somewhere, 2010) Ankara’da ilk kez Gezici Festival’de gösterilecek. Masumiyetin İntiharı (The Virgin Suicides, 1999), Bir Konuşabilse (Lost in Translation, 2003), Marie Antoinette (2006) filmleriyle rüştünü ispatlayan ve babası Francis Ford Coppola’nın gölgesinden çoktan çıkan Sofia Coppola’nın son filmi, çılgın ama mutsuz bir hayat süren bir Hollywood yıldızının günün birinde 11 yaşındaki kızı tarafından ziyaret edilmesiyle gelişen olayları anlatıyor. Bu yılın en iyi bağımsız filmlerinden sayılan film, Stephen Dorff ve Elle Fanning'in kusursuz uyumuyla göz dolduruyor. Film 21:00’da Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gösterilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler