Atina ve Agrinyo'da birçok silah ele geçirildi

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın Nea Zmirni semtinde, dün bir eve düzenlenen baskın sırasında ele geçirilen silahların terör olaylarında kullanılmadığı belirlendi.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 13:21
Abone Ol google-news

Polis, balistik inceleme sonucunda şu ana kadar elde edilen bulgulara göre, silahların terörist saldırılarda kullanılmadığının belirlendiğini, başka olaylarda kullanılıp kullanılmadığınınsa araştırıldığını bildirdi.

Açıklamada, dünkü baskında ele geçirilen silahlar arasında ikisi Scorpion tipi 3 adet makineli tüfek, 7 adet Glock, CZ ve BAIKAL marka tabanca, 3 adet Kalaşnikof tipi makineli tüfek, 4 adet el bombası, 1 adet susturucu, çok sayıda şarjör ve çeşitli büyüklükte mermi, 50 kilogram ANFO patlayıcı ve 200 gram TNT bulunduğu belirtildi.

Bu arada Yunan medyası, terörle mücadele ekipleri tarafından Eksarhia semtinde bir eve yapılan baskında elde edilen bilgiler doğrultusunda düzenlenen operasyonlarda, Kallithea semtinde bir evde çeşitli silah ve el bombaları ile bazı dokümanlar bulunduğunu, Agrinyo kasabasında bir apartman dairesinde 7 adet tabanca ele geçirildiğini duyurdu.

Ele geçirilen silahlarla ilgili biri kadın 9 kişinin tutuklandığı, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı aktarılan haberlerde, operasyonların ülke çapında sürdürüldüğü bildirildi. Yunan basını, dün ele geçirilen silah ve mühimmatın terörle mücadele şubesi tarafından incelemeye alınırken, gözaltına alınan şüphelilerin "Fanatik Devrimciler" adlı terör örgütü ile bağlantılı olabileceği olasılığı üzerinde durulduğunu belirtmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler