"Ateş olmayan yerden duman çıkmaz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, ''(Wikileaks tarafından yayımlanan belgelerle ilgili) ateş olmayan yerden de duman çıkmaz'' dedi.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 13:48
Abone Ol google-news

Değer, CHP Malatya İl Başkanlığı tarafından Anemon Otel'de engelliler ve kadınlar için düzenlenen bir toplantıya katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mesut Değer, 3-4 gündür Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Erzurum, Tunceli, Elazığ ve Malatya'da bazı gezi ve etkinliklere katıldığını söyledi. Bugün CHP Malatya İl Başkanlığında bir toplantı düzenleyeceklerini anlatan Değer, toplantıda 18 Aralıkta gerçekleştirecekleri kurultayın gerekçelerini anlatmaya çalışacağını bildirdi.

Değer, ''Hem de 12 Haziranda veya olası bir seçimin erkene alınması halinde hazır olmak için seçim çalışmalarını yapmaya başlayacağız. Şimdiden bilgi alışverişinde bulmak üzere il yöneticileri ve kurultay delegeleri ile toplantı yapacağız'' dedi. Wikileaks tarafından yayımlanan belgelere ilişkin bir soru üzerine Mesut Değer, ''Bu konuda TBMM ve CHP Genel Merkezinde bir komisyon kuruldu. Bu komisyon bu belgelerle ilgili ciddi anlamda çalışmaya başladı. Bu çalışmalar kapsamında Sayın Genel Başkanımız açıklamalarda bulunacak. Daha derli toplu açıklama yapacak. Ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz'' diye konuştu.

Almanya'da bir şirketin İstiklal Marşı için telif istemesi ile ilgili olarak da Değer, ''İstiklal Marşı Türk milletinin marşıdır. Ulusal kurtuluşun, mücadelenin marşıdır. Her Türk ferdinin, 73 milyonun canıdır, ruhudur, kanıdır. Bunu tartışmak, konuşmak bile doğru değildir'' ifadesini kullandı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmaların sorulması üzerine Mesut Değer, ''Bu polemiğe girmek istemem. Sayın Genel Başkanım haklı'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler