"Türkiye'nin güven duyulan bir ekonomisi var"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ''Türkiye'nin dünyada siyasi istikrarı olan ve güven duyulan bir ekonomisi var'' dedi.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 07:29
Abone Ol google-news

Ergün, Ardahan Öğretmenevinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ardahanlı işadamlarıyla bir araya geldi. Ardahan'a yapılan yatırımlarla kentin geride kalmış bir şehir olmaktan çıktığını ifade eden Ergün, şunları kaydetti. ''Hükümetimiz Ardahan'ı diğer illerden ayırt etmiyor. Bu nedenle Ardahan en çok yatırım alan illerden biridir. İşbirliği ve diyalogla Ardahan'da görüyoruz ki göç durmuş, tersine bir durum başlamıştır. Türkiye'de şuan siyasi ve ekonomik bir istikrar var.

Dolayısıyla bu durumdan Ardahan da olumlu etkileniyor. Eskiden olmayan istikrardan ve güvenden dolayı hepimiz biliyoruz ki bankalar boşaltıldı. Ama şuan bir güven ve bir istikrar var. Türkiye'nin dünyada siyasi istikrarı olan ve güven duyulan bir ekonomisi var. Eğer Türkiye istikrarını korursa, işte burada temelini attığımız ve açılışını yaptığımız fabrika ile organize sanayi bölgesinin bir anlamı olacak.''

Kentte ulaşımla ilgili hizmetlerin yapıldığına dikkati çeken Ergün, şöyle devam etti:
''Bugün Ardahan ile Kars arasındaki duble yolun tamamlanmasıyla Kars'a 45 dakikada gidilebilecek. Ama İstanbul'daki bir vatandaş trafikten dolayı bir yere 3 saatte zor gidiyor. Ardahan'da havaalanı açılacak. Tren yolu geldiğinde Ardahan bir lojistik merkezi olacak. Dolayısıyla Ardahan bu kez Kafkasya'ya açılmış olacak.''

Ergün, Ardahan'a son 3 yılda 23 bakanın geldiğini anımsatarak, bakanların böylelikle bölgeyi daha yakından tanıdığını ve bölgeye önem verdiklerini söyledi. Ülkeye yönelik siyasi görüş ve düşüncelerin bir engel olarak görülmemesi gerektiğini savunan Ergün, ''Siyasi görüş ve düşüncelerimiz ne olursa olsun, bu düşünce ve görüşümüz ülkemizin geleceği için engel görülmemeli'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler