Assange: Obama istifa etmeli

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, Amerikalı diplomatların BM çalışanları hakkında casusluk yaptığının kesinleşmesi halinde ABD Başkanı Barack Obama'nın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 10:13
Abone Ol google-news

Julian Assange, İspanyol El Pais gazetesine yaptığı açıklamada, ''ABD'nin güvenilir bir ülke olarak algılanması için, bu emirden haberdar olan ve onay veren komuta zincirinin tamamı istifa etmeli. Bu noktada emir önemli, çünkü Başkanın onayına sunulmuş olmalı'' ifadesini kullandı.

Assange ayrıca, ''Obama bu kanunsuz emir hakkında ne bildiğini söylemeli. Bunu yanıtlamayı reddederse ya da niye böyle davrandığına ilişkin bir kanıt olup olmadığını söylemeyi reddederse istifa etmeli'' dedi.

WikiLeaks tarafından yayımlanan belgelerde, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın diplomatlarına BM çalışanları hakkında bilgi toplama talimatı verdiği öne sürülüyor.

Amerikalı yetkililerin, bazı BM diplomatlarının banka kartı numaraları, elektronik posta adreslerinin yanı sıra telefon numaralarını bile elde ettiği söyleniyor. Assange'ın bu mülakatı cumartesi günü, bilinmeyen bir yerde El Pais'e verdiği belirtiliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler