Nuray Turan'ın eserleri Bonn'da

Almanya'da yaşayan Türk ressam Nuray Turan, Bonn kentindeki Kadınlar Müzesinde "Moneta-Geçmişte, Günümüzde ve Sanatta Kadın ve Para" başlığı altında düzenlenen karma sergiye "Hinter den Spiegeln - Aynaların ardında" konulu eserleri ile katıldı.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 10:21
Abone Ol google-news

Köln'de resim atölyesi bulunan Turan, Bonn'da özel bir jüri tarafından seçilen ve 60'ın üzerinde kadın sanatçının yer aldığı sergiye katılarak eserlerini sergiledi.

Sergiye, Türkan Saylan, Sabiha Gökçen, Semiha Berksoy, Güler Sabancı, Yıldız Kenter, Suna Kan, İdil Biret, Duygu Asena, Piraye Antika, Ümit Boyner, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Fatma Girik, Sertab Erener, Süreyya Ağaoğlu, Nermin Abadan Unat, Suzan Sabancı Dinçer, Vuslat Doğan Sabancı, Oya Eczacıbaşı, Tülay Tuğcu, Füsun Eczacıbaşı ve Melek Nimet Özden gibi başarılı Türk kadınların isimlerinin yazılı olduğu aynaların yer aldığı bir duvar enstalasyonu ile katılan Turan, mesleklerinde güç ve söz sahibi kadınların diğerlerine örnek ve umut olmasını arzu ettiğini söyledi.

Sanatçı, lale motifleri ile süslemiş olduğu Türk kadınların isimlerinden oluşan eserlerinin, izleyicilerin bakışı da eklendiğinde evrenselleştiğini belirterek, sergilenen olumlu Türk kadını tablosuyla, yurt dışında yaygın olan önyargıları da sorguladığını ifade etti.

Çocukluk ve gençlik dönemini İstanbul'da geçiren ve 30 yıldır Almanya'da yaşayan Turan, Türk ve Alman kimlikleri arasında uyumlu bir köprü kurduğunu ve çok kültürlü çalışmalarını İstanbul ve Köln'de sürdürdüğünü kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler