Çiçek'ten öğrenciye darp değerlendirmesi

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, öğrencilere yönelik orantısız güçle ilgili "Türkiye bir hukuk devletidir ve neyin nasıl yapılacağı ile ilgili de yerleşik kuralları vardır" dedi.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 10:26
Abone Ol google-news

Başbakanlık Yeni Bina'da yaklaşık 4 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında TBMM'ye sevk edilen ve öncelik verilmesini istedikleri yasaların görüşüldüğünü kaydetti. Çiçek, özellikle Anayasa değişikliğine paralel olarak çıkarılması gereken yasalar üzerinde durduklarını ifade etti.

Çiçek ayrıca Bakanlar Kurulu'nda Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından 2011-2014 Sanayi Strateji Belgesi'nin sunumunun yapıldığını, genel politik değerlendirmeler yapıldığını da sözlerine ekledi.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Türkiye-İsrail ilişkilerinin İsrail'deki yangın sonrasında gerçekleşen temaslar kapsamında nasıl süreceği yönündeki bir soruya Çiçek, "Bizim karşı olduğumuz husus yanlış politikalardır. Bizim İsrail halkıyla problemimiz yok. Kültürümüzde külliyen bir ırka halka düşmanlık söz konusu olmamıştır. Bunu ifade ediyoruz. Buna karşı politikalarımızı ortaya koymaya çalışıyoruz. İsrail'le inişli çıkışlı da olsa ilişkilerini sürdürmüştür ama Mavi Marmara'da Türkiye uluslar arası hukukun teyit etmeyeceği bir haksızlığa maruz kalmıştır. Dolayısıyla Türkiye'nin bir kısım beklentileri vardır. Özür dilenmesi ayrıca tazminat ödenmesi gibi. Türkiye'nin insani, hukuki ve vicdani talepleri var. Bu ikisini birbirine karıştırmamak lazım" yanıtını verdi.

 

Polisin öğrencilere müdehalesi

Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe buluşmalarını protesto eden gençlere orantısız güç kullanılması konusunda da bir değerlendirme yaparken, arzularının bu görüntülerin hiç yaşanmamış olması olduğunu dile getirdi. Çiçek insanların teker teker veya grup halinde talepleri, beklentileri veya protestoları olabileceğini ancak Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu kaydetti. Çiçek şunları söyledi:

"Türkiye bir hukuk devletidir ve neyin nasıl yapılacağı ile ilgili de yerleşik kuralları vardır. Keşke beğenilmedik hususlar gelişigüzel yerlerde gelişigüzel mekanlarda başkalarını tedirgin edecek başkalarının özgürlüklerini sıkıntıya sokacak başkalarının huzurunu kaçıracak mekanlarda değil devletin önceden belirlediği yasaların önceden ortaya koyduğu mekanlarda usulüne uygun yapılmış olsa bu sıkıntılar hiçbirisi yaşanmaz. Zaman zaman maalesef fiili durumlar olunca sizin sorularınıza da muhatap oluyoruz, meseleye biraz da böyle bakmakta fayda vardır."

İstiklal marşı kamulaşıyor

Çiçek ayrıca Bakanlar Kurulu toplantısında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan İstiklal Marşı'nın telif haklarına konu olmayacak şekildeki kanun tasarısının da görüşüldüğünü söyledi. "Birilerinin aklına gelen bazen şeytanın bile aklına gelmiyor" diyen Çiçek konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının imzaya açıldığını kaydetti.

Çiçek ayrıca Wikileaks belgeleri konusunda izlenecek hukuki yol konusunda nasıl bir karar alındığı yönündeki bir soruya ise uluslar arası ve iç hukukun verdiği imkanlar kapsamında "tereddüt" etmeden hukuki yollara başvurulacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler