Üzmez bu habere üzülecek

''Üzmez'in cinsel istismarına maruz kaldığı'' öne sürülen B.Ç'nin 7 nisan 1994 tarihinde İnegöl Devlet Hastanesi'nde doğduğu kesinleşti. Hastanenin daha önce ulaşamadığı doğumla ilgili kayıtları ''konunun toplumsal hassasiyeti nedeniyle'' yeniden araştırdığı, bunun sonucundan bilgilere ulaşıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 22:07
Abone Ol google-news

Yazar Hüseyin Üzmez'in (76), ''Çocuğun cinsel istismarı'' suçundan yargılandığı davada ''Mağdur'' olarak yer alan B.Ç'nin (14), İnegöl Devlet Hastanesinde 7 Nisan 1994 doğduğu bildirildi.

İnegöl Devlet Hastanesi'nden davaya bakan Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 3 Kasım 2008 tarihli yazıda, mahkemenin B.Ç'nin doğum kayıtları ile ilgili olarak hastaneye gönderdiği 17 Eylül tarihli yazının 24 Ekim tarihinde yanıt verildiği ve mahkemece istenen ''Livaze Ç'nin hastanede doğum yaptığına ilişkin evraklara ulaşılamadığının bildirildiği'' kaydedildi.

Livaze Ç. ile ilgili kamuoyunda çıkan haberler ve konunun toplumsal hassasiyeti nedeniyle hastanede oluşturulan komisyonca tüm arşivin yeniden araştırıldığına işaret edilen yazıda, şu bilgilere yer verildi:

''İlgili şahsa ait 07.04.1994 tarihine ait doğum kaydını gösterir poliklinik defteri bulunarak ilgini sayfanın onaylı örneği yazımız ekinde sunulmuştur.
Oluşan bu durumun sebebi 2003 yılında SSK ile birleşmeden sonra arşivlerin tek hale gelmesinden dolayı olup, bu karışıklıktan dolayı kurumumuz adına özür diler, bu durumun mazeretimiz olmamakla birlikte düzeltmek için yoğun çaba harcadığımız bir durum olduğunu beyan ederek, konuyu bilgilerinize arz ederiz.''

Yazının ekinde mahkemeye gönderilen ''protokol defteri''nin ilgili sayfasında ise Livaze Ç'nin 6 Nisan 1994 tarihinde hastaneye yattığı ve ertesi gün ''sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdiğine'' ilişkin kayıtlar yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler