Sarkozy'den Hindistan'a kârlı ziyaret

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Hindistan'a yaptığı resmi ziyaret sırasında iki ülke arasında imzalanan ya da "imzalanmak üzere olan" anlaşmaların yaklaşık 15 milyar Avro tutarında olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 11:48
Abone Ol google-news

Fransa Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, bu tutarın 10 milyar Avro'su sivil, 5 milyar Avro'su savunma alanlarını kapsıyor. Açıklamada, Hindistan'a iki EPR reaktörü verilmesine ilişkin bugün imzalanan çerçeve anlaşmasının değerinin 7 milyar Avro civarında olduğu belirtildi.

Fransız Areva şirketi ile Hindistan'ın NPCIL şirketi arasında sağlanan anlaşma, Hindistan'ın batısına iki EPR reaktörünün kurulmasını öngörüyor. Sivil alanda, 4'ü Air India, 10'u Jet Airways'e olmak üzere toplam 14 Airbus uçağının Hindistan'a kiralanacağı da açıklandı.
Fransa Cumhurbaşkanlığının açıklamasında, savunma alanında üç anlaşmanın imzalanmasında önemli ilerleme sağlandığı belirtildi.

Bu anlaşmalardan biri, Fransız Dassault ve Thales şirketi tarafından 51 Mirage uçağının modernizasyonu ve bu uçakların füzeyle donatılmasını öngörüyor. Diğer iki anlaşmanın ise bir karadan havaya füze ile bir avcı uçağı motorun ortaklaşa geliştirilmesiyle ilgili olduğu kaydedildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler