TTB: Hekimlerin çalışma süreleri arttı

TTB, Sağlık Bakanlığı'nın Tam Gün Yasasıyla birlikte iddia ettiği iyileştirmelerin hiçbirinin hayata geçmediğini, tam tersine hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının daha da kötüleştiğini söyledi. TTB, Tam Gün Yasasıyla birlikte hekimlerin çalışma sürelerinin arttığını iddia etti.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 13:33
Abone Ol google-news

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, Anayasa Mahkemesi'nin "Tam Gün Yasası" ile ilgili verdiği iptal ve yürütmeyi durdurma kararına ilişkin TTB Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, TTB Merkez Konsey üyeleri de katıldı. Toplantıda konuşan Tanık, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tek bir işte, günde 8 saat çalışmak istediklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı'nı Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara uymaya davet etti.
 

"Hekimlerin ücretleri için söylenenler doğru değil"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın hekimlerin ücreti için söylediklerinin doğru çıkmadığını ifade eden Tanık, "Sağlık Bakanı, Tam Gün Yasası ile pratisyen hekimlerin 5 bin 950 TL, uzman hekimlerin 10 bin 800 TL, Şef yardımcılarının 12 bin 500, şeflerin 12 bin 850 alacaklarını iddia etmişti. Ancak bizim yaptığımız araştırmalara göre, bugün Ankara'da pratisyen hekim 3 bin, kurum hekimi bin 985, asistan hekim 2 bin 200 TL, uzman hekim 3 bin, şef yardımcısı 3 bin 800 TL, şef ise 4 bin 700 TL almaktadır. Bu rakamlara maaş, ek ödeme, döner sermaye ve her şey dahildir" dedi.
 

Hekimlerin çalışma süresi arttı

Tam Gün Yasası ile hekimlerin çalışma sürelerinin de azalacağı yönünde iddiaları hatırlatan Tanık, söz konusu yasa ile birlikte çalışma süresini 45 saat olarak belirleyen yasa kaldırıldığı halde, hekimlerin çalışma sürelerinin kısalmadığını, hatta arttığını ifade etti. Sağlıkta dönüşüm projesi adı altında kamu hastaneleri dahil tüm sağlık merkezlerinin kar amacıyla çalışan birimlere dönüştürüldüğüne vurgu yapan Tanık, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun devreye soktuğu 'paket fiyatlar' nedeniyle bir çeşit 'her şey dahil' sistemi devreye sokulmuştur. Nitelikli bir hizmet verebilmek için oldukça düşük olan bu fiyatlarla kar edebilmek için birçok merkez bulabildiği hastaları toplayıp mümkün oldukça çok ameliyat yapmaya çalışmakta, maliyeti düşük, kalitesi kuşkulu tıbbi malzemeler kullanmakta ve bir çeşit 'sürümden kazanma' mantığı ile çalışır hale gelmektedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler