"Maddi yardım aldıysa AKP kapatılır"

Yargıtay Başsavcılığı AKP ile Deniz Feneri Derneği arasında bir ilişki olup olmadığını araştırmaya başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Almanya'dan gerekli belgeleri istediği biliniyor. Yargıtay Başsavcılığı da bu belgeleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istedi.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 15:35
Abone Ol google-news

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya'da faaliyet gösteren ve yargılanan Deniz Feneri e. V.'ne ilişkin dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla istedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Almanya'da faaliyet gösteren ve yargılanan Deniz Feneri e. V. yöneticilerinin AKP’ye para yardımında bulunup bulunmadığını araştırmak için harekete geçti. Başsavcı Yalçınkaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir yazı yazarak Frankfurt Eyalet Mahkemesi’nin Deniz Feneri Derneği’ne ilişkin yargılamanın dosyasını ve verdiği kararı talep etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu konuda başlattığı soruşturmaya ilişkin bilgi ve belgeleri de talep eden Başsavcı, belge ve bilgiler eline ulaştıktan sonra AKP hakkında yeni bir kapatma davası açıp açmayacağına karar verecek.

 

"Yardım geldiyse parti kapatma nedeni sayılır"

Yargıtay 8. Ceza Dairesi eski Başkanı Naci Ünver Deniz Feneri e.V.'nin Türkiye de herhangi bir siyasi partiye maddi yardımda bulunduğunun tesbit edilmesi halinde bunun 'parti kapatma gerekçesi' sayılacağına dikkat çekti. Ünver şunları söyledi: "Anayasa'nın 69. maddesine göre siyasi partiler yabancı devletlerden uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyruğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden yardım alması halinde bu fiil temelli kapatma nedenidir. Deniz Feneri e. V. Türk uyruğunda olmayan bir tüzel kişidir. Bu derneğin Türkiye'de bir siyasi partiye yardım ettiği kanıtlanırsa Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ilgili siyasi parti hakkında temelli kapatılma talebiyle dava açabilir." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler