Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet'in bugünkü manşet haberinde, 'Ergenekon hâkim-savcılarına koruma, memurun başına ‘torba’ getiriliyor' dedi. İşte diğer gazete manşetleri...

Yayınlanma: 07.12.2010 - 07:29
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Kimine zırh kimine torba

Ergenekon davasından tutuklu Prof. Haberal’ın, hakkında “tahliye” kararı vermeyen 9 hâkim hakkında açtığı davayı kazanması AKP’yi harekete geçirdi. AKP’nin verdiği “torba” yasa önerisinde, başta hâkim ve savcılar olmak üzere kamu görevlilerinin, görevleriyle ilgili kişisel kusurları, işlem ve verdikleri karar nedeniyle tazminat davası açılmasının yolu kapatılıyor. Yalnızca devletten tazminat istenebilecek.

 

HÜRRİYET

Haberal maddesi

AKP'li 3 vekil, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın 9 hakimi 1500'er TL tazminata mahkum etmesiyle gündeme gelen "Hakimlere ceza" tehdidini ortadan kaldırmak amacıyla hazırladıkları teklifi Meclis'e sundu.

MİLLİYET

Osmanlı Milletler Topluluğu

Washington Post, Davutoğlu'nun "İngiltere eski sömürgelerle milletler topluluğu halinde, neden biz de olmayalım" dediğini yazdı.

 

VATAN

O kazandı diye yasa değişiyor

Haberal, 9 Ergenekon hakimini mahkum ettirince, değişiklik için düğmeye basıldı.

 

RADİKAL

İŞ-KUR'da güzellik testi

İş-Kur Genel Müdürü, "Güzel olan iş başvurusuna 1-0 önde başlar" dedi. Ben de bunu bizzat test ettim. Genel Müdür haklı çıktı.

 

AKŞAM

Geciken adalete tazminat yolu

Danıştay 10. Dairesi, yargıda devrim niteliğinde bir karar imza attı. Yıllarca süren yargılamalardan doğan zarardan Adalet Bakanlığı sorumlu olacak.

 

HABERTÜRK

114 akademisyen öğrenciye kalkan

İTÜ'den 114 öğretim üyesi, Başbakan'ı protestodan 15 ay yiyen öğrenciler için bildiri imzaladı: Görevimiz onlara kalkan olmak.

 

SABAH

Kopyaya karşı "çip"li sınav
Özcan, taslak modeli anlattı: Kişiye özel çipli, hologramlı sınav kağıtları olacak. Paket önceden açılırsa çip, ÖSYM'ye mesaj atacak. Sınav salonlarına kamera konulacak.

 

POSTA

Gizli aşk kurbanı

Fatih Bağcı 3 yıl önce ortadan kayboldu. Ailesi kayıp başvurusunda bulundu ama o dönemde bir ipucu bulunamadı. Polis, kayıp dosyasını bir süre önce yeniden ele aldı ve araştırmaya başladı. Sonunda ortaya gizli bir aşk ve bu nedenle işlenen cinayet çıktı.

 

YENİ ŞAFAK

Şahitli, ispatlı, Tornistan

CHP'nin Silivri sakinlerini Sabahat Tuncel modeliyle Meclis'e taşıyacağı yönündeki haberi Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan da doğruladı. CHP'li Akdoğan, görüşme sırasında orada olduğunu belirterek, söz konusu diyaloğun Kılıçdaroğlu ile gazeteci Kotaman arasında geçtiğini ifade etti.

 

ZAMAN

Hâkim ve savcılara hukuk güvencesi geliyor

Meclis, yargıçlara dava baskısını ortadan kaldıracak düzenleme için harekete geçti. Yargıç teminatını sağlayacak kanun teklifine göre, hâkim ve savcılar hakkında, yürüttükleri soruşturma veya baktıkları dava sonuçlanmadan tazminat davası açılamayacak. Yapılacak düzenleme, halen görülmekte olan davaları da kapsayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler