"Filo olayı soruşturma raporundan önce kapanmayacak"

Jerusalem Post gazetesi, Cenevre'deki Türk-İsrail görüşmelere ilişkin olarak filo olayının, İsrail'deki Turkel Soruşturma Komisyonunun raporunu yayınlamasından önce kapanmasının pek olası görünmediğini savundu.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 10:11
Abone Ol google-news

Türkiye ile İsrail arasındaki krize son vermek amacıyla Cenevre'de yapılan görüşmeler tartışılıyor. Jerusalem Post gazetesi, filo olayının, İsrail'deki Turkel Soruşturma Komisyonunun raporunu yayınlamasından önce kapanması beklenmediğini öne sürdü.
Jerusalem Post, İsrail Başbakan Binyalim Netanyahu'nun Pazartesi gecesi düzenlediği basın toplantısında Cenevre görüşmelerine ilişkin konuşmayacağını söylerken özür dileyip dilemeyeceği sorusunu da yanıtsız bıraktığına dikkat çekti.

Buna karşın Netanyahu'nun, Türkiye'nin iki yangın uçağını göndermesini çok takdir ettiklerini ifade ettiğine işaret eden gazeteye göre, Netanyahu, yardım için "Onu çok takdir ediyoruz. Çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bu takdiri ile bunun bize bağların iyileştirilmesinde ilerlememizi sağlayacak umudunu dile getirdim. Bunun ötesinde söyleyeceğim bir şey yok" diye konuştu.

JPost, Başbakan Erdoğan'ın ise, uçakları gönderdikten sonra İsrail'den hala bir özür istediklerini söylediğini, halbuki Netanyahu'nun yangın öncesi özel sohbetlerde aslında Türklerin özür dilemesi gerektiğini ifade ettiğini anımsattı. Cenevre'de bir formül üzerinde çalışıldığı haberlerin arasında Kudüs'te filo olayını soruşturan Turkel Komisyonu'nun bir rapor yayımlaması gerektiğine dikkat çekildiği belirtilen haberde bu raporun daha sonra aynı konuyu soruşturan BM Komisyonu'na sunulacağı kaydedildi. Haberde şöyle devam edildi:

"Olayın komisyonun sonuçlarının yayımlanmasından önce kapatılması pek beklenmiyor ve neticede iki tarafın, hem bir İsrailli hem de bir Türk yetkilisinin yer aldığı BM Komisyonunca yapılacak bir açıklama üzerinde mutabık kalması beklentisi de bulunuyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler