'CHP ismini WikiCHP yapsın'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Erdoğan, WikiLeaks isimli internet sitesinde yayınlanan belgelerle ilgili ana muhalefetin tavrını eleştirerek 'CHP ismini de WikiCHP yapsın' dedi.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 10:19
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

-Bizin insalığımız bizim manevi değerlerimiz sivillerin öldürülmesine, gemilere korsan saldırıları kınamayı gerektiriyor. Bu noktada kafa karışıklığı yaşayan varsa onlar bizi yanlış anlamışlar demektir. Gazzeye yapılanları unutmadık Umutamayız. Yeni bir dönem yaşamak isteyen varsa önce özür dileyin. Tazminat ödeyin. Bu adımlar atılmadığı sürece kimse bizden adım atmamızı beklemesin. Biz yapılan yanlışı asla unutmayız. Bu adımların atıldığını görürsek biz de durumu değerlendiririz. Yanlışından dönene “sen yanlışında ısrar et” demeyiz.

-'WikiLeaks eteğindeki taşları döksün' dedim. Onlar bunu zaman zaman bir tehdit olarak kullanmayı seçiyorlar.

-Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphe duyulmaz.

 -Bu çapta bir olayın sıradan bir olay gibi takip edilmesi kabul edilemez. Onun içinde bizler süreci sürekli yakip ediyoruz.  

- Ana muhalefet bu durumu daha ilk çıkan belgelerle iç siyasete dahil etti. CHP genel başkanı kendisi bir dil oluşturamağı için yabancı diplomatlardan medet umar hale gelmiştir. İç politikayı bile yabancı diplomatlara emanet etmiş durumdalar.

-Biz WikiLeaks'e temkinli davranmaya devam edeceğiz.

-CHP madem değişiyor ismini de değiştirip ismini de WikiCHP yapsın.

-Bir İsviçre’dir tutmuşlar belge getir diyorlar. İddia ABD’li diplomatların. Gidin belgesini de siz getirin. İddia sahibi iddiasını ispat etmekle mükelleftir.

-Sizin iddialarınıza belge yetiştirmeye çalışsak millete hizmet edecek zamanımız kalmaz.

-CHP gitsin İsviçre’deki bankaları dolaşsın. Bir şey bulursa mal varlığımı CHP’ye bağışlayacağım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler