Bush: Bütün Amerikalılar gurur duymalı

ABD Başkanı George W. Bush, başkanlık seçiminde zafer kazanan Barack Obama'yı kutlayarak, oy kullanan bütün Amerikalıların sonuçtan gurur duymaları gerektiğini; Obama'nın seçim zaferinin, "anıtsal sivil haklar mücadeleleri geçirmiş bir ülke için tarihi bir dönüm noktası" olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 17:32
Abone Ol google-news

Beyaz Saray'ın "Rose Garden" adı verilen bahçesinde açıklama yapan Bush, 76 gün sürecek geçiş sürecinde Obama ile işbirliği yapacağını kaydetti. Bush, 20 Ocak'a kadar alacağı bütünkararlardan Obama'yı da haberdar edeceğini belirtti.

ABD Başkanı, Obama'nın seçim zaferinin, "anıtsal sivil haklar mücadeleleri geçirmiş bir ülke için tarihi bir dönüm noktası" olduğunu söyledi. Bush, "Kime oy vermiş olurlarsa olsunlar, bütün Amerikalılar dün yazılan tarihten gurur duymalı" diye konuştu.

ABD Başkanı Bush, "Başkan Obama, eşi Michelle ve güzel kızlarını Beyaz Saray'ın kapılarından girerken görmek heyecan verici bir manzara olacak" dedi. Bush, milyonlarca Amerikalının da "çok sayıda insanın bu kadar uzun zamandır beklediği bu ilham verici andan gurur duyacağını bildiğini" söyledi.

George Bush, seçimi kaybeden Cumhuriyetçi aday John McCain'i de överek, Amerikan halkının onun yaptığı hizmetlere her zaman minnettar kalacağını, McCain'in ülkeye muazzam katkılar yapmaya devam edeceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler