"Atatürk hiçbir zaman yalnız değildi"

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, ''Bugünlerde 'Mustafa' filmi var. Orada Atatürk'ü yalnız ve son derece tedirgin, tek başına gösteriyorlar. Atatürk hiçbir zaman yalnız değildi. Arkasında milleti vardı, sevgi dolu milleti vardı. Onun için bunu katiyetle reddediyorum'' dedi.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 22:01
Abone Ol google-news

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Yerleşkesi Konferans Salonu'nda, ''Atatürk ile Çocukluğum ve Atatürk'ün İnsani Yönü'' konulu konferans verdi.

Hiçbir devlet adamının Atatürk kadar milletini sevmediğini ifade eden Adatepe, ''Atatürk, milletinden hiçbir zaman, hiçbir şeyini esirgememiştir'' dedi.
Gençlerden Atatürk'ü ders gibi okumamalarını isteyen Adatepe, şunları kaydetti:
''Onu ruhunuzla, canınızla ve kalbinizle okuyun. Çünkü size o öğretti. Onun için siz de onu öğreteceksiniz. Onun için her şeyini okuyun. Her okuyuşta Atatürk'ten bir şey öğrenin. Atatürk bize yoktan pırıl pırıl vatan emanet etti. Bunu hiç ama hiç unutmayın. Atatürk'ü şimdikiler gibi 500 kişi korumuyordu. Atatürk'ün koruması halkıydı. Atatürk yalana son derece kızardı. Derdi ki 'Yalan bütün kötülüklerin başlangıcıdır.' Bana 'Sakın yalan söyleme' derdi. 'Doğru söyle bırak belki güç duruma düşersin, ama hiç olmazsa kendine olan güvenini kaybetmezsin' derdi.''

Atatürk'ün milletini, milletinin de Atatürk'ü çok sevdiğini belirten Adatepe, ''Bugünlerde 'Mustafa' filmi var. Orada Atatürk'ü yalnız ve son derece tedirgin, tek başına gösteriyorlar. Atatürk hiçbir zaman yalnız değildi. Arkasında milleti vardı. Sevgi dolu milleti vardı. Onun için bunu katiyetle reddediyorum. Dayanamadım söylüyorum'' diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, konferansın ardından Adatepe'ye plaket verdi. Adatepe, daha sonra kitaplarını imzaladı.

Konferansı Tokat Vali yardımcıları Şükrü Çakır ve Ahmet Turgay İmamgiller ile Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, öğretim üyeleri, çok sayıda öğrenci ve davetli izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler