Akdeniz Elektrik için en yüksek teklif Park Holding'den

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye en yüksek teklif 1 milyar 165 milyon dolarla Park Holding'den geldi. Böylece Özelleştirme İdaresi Başkanlığının bugün yaptığı 3 dağıtım bölgesi ihalesine toplam 5 milyar 53 milyon dolarlık teklif geldi.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 15:45
Abone Ol google-news

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 oranıyla özelleştirmesi için açılan ihale yapıldı. İhale Başkanlığını Özelleştirme İdaresi Başkanvekili Ahmet Aksu yaparken, ihaleye 15 firma katıldı. İhaleye katılan firmalar şöyle:
"Ayen Enerji A.Ş., Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş., MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş., Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş., Yıldızlar SSS Holding A.Ş., Akfen Enerji Dağıtım ve Ticaret A.Ş., Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş., Park Holding A.Ş., Elsan-Bereket-Karaçay Ortak Girişim Grubu, Emkat Ortak Girişim Grubu, Palmet Enerji A.Ş., Fernas İnşaat A.Ş., Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş., Cengiz-Kolin-Limgaz Ortak Girişim Grubu, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Eren Holding A.Ş. Ortak Girişim Grubu."
 

5 elemeli tur yapıldı

İhalede 1 elemesiz, 5 elemeli tur yapıldı. Elemesiz turda en yüksek teklif 500 milyon dolar oldu. İlk elemeli turda en yüksek teklif 1 milyar 7 milyon dolar olurken, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. elendi. 2'inci elemeli turda en yüksek tutar 1 milyar 27 milyon dolar olurken Palmet Enerji A.Ş. en düşük teklifi vererek elendi. 3'üncü elemeli turda en yüksek tutar 1 milyar 57 milyon dolar oldu ve Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş. elendi. 4'üncü elemeli turda ise en yüksek teklif 1 milyar 162 milyon dolar oldu ve Elsan-Bereket-Karaçay Ortak Girişim Grubu elendi. 5'inci elemeli turda ise en yüksek teklif açıklanmazken Fernas İnşaat A.Ş. elendi.
Daha sonra açık arttırmaya geçildi. Açık artırmanın ilk turunda MMEKA, Yıldızlar, Afken, Enerjisa, Emkat, Cengiz-Kolin-Limgaz ve IC İçtaş şirketleri ihaleden teşekkür ederek çekildi. Açık artırmanın ikinci turunda ise Aksa ihaleden teşekkür ederek çekildi. İhale böylece ihaleye en yüksek teklif 1 milyar 165 milyon dolarla Park Holding'den geldi. İhale teknik olarak sonuçlandı.


Kayıp kaçak oranı yüzde 9.2

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin 2006 yılından itibaren 30 yıllığına özelleşmesi planlanmıştı, ancak ihale 2010 yılında yapıldığı için şu andan itibaren Toroslar Elektrik Dağıtım'ın 26 yıllığına özelleştirme ihalesi gerçekleşti. Antalya, Burdur, Isparta illerini kapsan bölgenin abone sayısı 1 milyon 550 bin 49. Bölgenin yıllık net tüketim miktarı 5 milyon 927 bin 658 MWh, kayıp kaçak oranı yüzde 9.2 ve Türkiye'deki dağıtım payı ise yüzde 4.4.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler