"Sevsinler senin demokratlığını Başbakan"

Birleşik Kamu-İş, öğrencilere polis tarafından orantısız güç kullanılmasını 'öven' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kınayarak, "Sevsinler senin demokratlığını Başbakan" dedi.

Yayınlanma: 08.12.2010 - 09:53
Abone Ol google-news

Birleşik Kamu-İş'ten yapılan açıklamada, öğrencilere polis tarafından orantısız güç kullanılmasına sert tepki gösterildi. "Muhaliflere yönelik baskı ve yok etme uygulamalarıyla Cumhuriyet tarihinin en zorba sivil yönetimi olduğunu her geçen gün gözler önüne sermekten kaçınmayan AKP iktidarı, kendi anlayışına yakışan bir Emniyet Müdürü'nün emrindeki, gözünü kan bürümüş polislerle, öğrencilere kız-erkek demeden kıyıyor" denilen açıklamada, şöyle şunlar kaydedildi:

"Oy avcılığı yaparken 12 Eylül faşizminin yok ettiği siyasi kimlikler için sahte gözyaşları döken Başbakan, demokratik tepki kendisine yönelince 'gizlemeye çalıştığı yüzünü göstererek', öğrencileri öldüresiye dövenleri yüreklendirecek açıklamalar yapıyor. Başbakan'ın deyimiyle kendisine verilecek yanıt şudur; Sevsinler senin demokratlığını Başbakan. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak AKP İktidarında hak aramanın karşılığının cop, biber gazı ve gözaltı olduğunu bile bile haklarını arayan öğrencilere şiddet uygulayan AKP iktidarını ve sırf kendi menfaatine olduğu için bu şiddeti öven Başbakan'ı kınıyoruz. Ülkeyi karanlığa götürürken attığı her adımda dilinden 'demokrasi', 'hak' ve 'özgürlük' kavramlarını düşürmeyen siyasi iktidar biraz olsun kendisine oy veren milyonlara saygı duyuyorsa istemeye istemeye de olsa sorumlu Emniyet Müdürü'nü görevden almalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler