"Protestocu gençlerin başbakanı değil misiniz?

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız Başbakan Erdoğan'a "Siz sadece bir araya geleceğiniz gençlerin mi başbakanısınız? Protestocu gençlerin ve size oy vermeyenlerin başbakanı değil misiniz" diye sordu.

Yayınlanma: 08.12.2010 - 13:29
Abone Ol google-news

Yağız TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde İstanbul'da öğrencilere yönelik polisin orantısız güç kullanımını gündeme getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protestocu öğrencileri eleştirirken, "Bizim şimdi gençlerle de toplantımız olacak ama biz kusura bakmayın; elinde sopayla, taşla, molotof kokteyli ile yumurtalarla gezen gençlerle toplantı yapmayız" dediğini hatırlatan Yağız, "Protestocu gençlerin ellerinde taş, sopa ve molotof kokteyli yoktu. Bir kısmı ise polisin biber gazlı, coplu, tekmeli püskürtmesi sonucu İstanbul'a bile girememişti. Onları, holiganlarla karıştırmış olmalısınız" dedi. Yağız Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Polisin, sizi protesto etmek isteyen öğrencilere yönelik şiddete varan tutumunu eleştirmek yerine öğrencileri suçlamanız polisi aşırı güç kullanmaya teşvik etmez mi? Bir başbakan olarak öğrencileri suçlamak yerine onlara sıcak mesajlar vermeyi tercih etmeniz daha doğru olmaz mıydı? 'Biz gençlerle de toplantı yapacağız' diyerek protestocu gençleri dışlamış ve gençler arasında ayrım yapmış olmuyor musunuz?

Protestoculardan bazılarını 'toplantıya girmek istemek'le suçladınız. Bu öğrenciler, amaçlarının taleplerini içeren bir dosya vermek olduğunu söylediler. Bu suç mudur? Bunun toplantıya davetli veya davetsiz girip girmemekle ne ilgisi vardır? Siz sadece bir araya geleceğiniz gençlerin mi başbakanısınız? Protestocu gençlerin ve size oy vermeyenlerin başbakanı değil misiniz? Bir başbakanın yurttaşlarının tümünü sevmesi ve herkesin başbakanı olması gerekmiyor mu?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler