AKP'li belediyeden kardeş kıyağı

Mersin Aydıncık Belediyesi'nin, kendi sorumluluk bölgesi dışında yürüttüğü köy yolu genişletme çalışmaları sırasında elde edilen hafriyatı, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) dere ıslahı işini üstlenen bir taşeron firmaya bedelsiz olarak verdiği, hafriyatın taşınması işinin de belediye araçlarıyla yapıldığı ileri sürüldü. İddiaların odağındaki taşeron firmanın sahibinin ise AKP'li belediye başkanının kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 08.12.2010 - 16:55
Abone Ol google-news

İddiaları dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydıncık İlçe Başkanı Uğur Ateş ve CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Ali Erdinç, AKP’li Aydıncık Belediye Başkanı’nın yol genişletme bahanesiyle AK-ELİ İnşaat’ın dere ıslahında kullandığı taş ve kumu karşıladığını ifade ettiler. Ateş ve Erdinç’in iddialarına göre olaylar şöyle gelişti:

Devlet Su İşleri, Aydıncık’ta iki ayrı derenin ıslahı için ihaleye çıktı. İhaleyi 1.3 milyon TL bedelle bir firma kazandı. Ancak ihaleyi alan bu firma işi, Aydıncık Belediye Başkanı’nın kardeşinin de ortağı olduğu AK-ELİ firmasına 350 bin lira karşılığında devretti. AK-ELİ firmasının işe başladığı tarihlerde Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan da İl Özel İdaresi’ne bir yazı yazarak Karaseki köy yolunu genişletmek istediğini ifade etti. Özel İdare ise kendilerinden herhangi bir mali talep olmayacaksa yolu genişletme çalışmasının belediyece yapılabileceğini belirtti. Köy yolu genişletme çalışmaları başlatıldı. Buradan çıkan hafriyat ise AK-ELİ firmasının yürüttüğü dere ıslahında kullanılmak üzere belediyenin araçlarıyla bölgeye götürüldü. Böylece AK-ELİ firması taşocağı açmaktan kurtarılmış oldu. Ayrıca dere içi ve ağzındaki kumlardan alınarak, belediyenin araç parkında kurulan yıkama sisteminde yıkandıktan sonra dere ıslahı duvar çalışmasında kullanıldı. Böylece AK-ELİ firması AKP’li Belediye Başkanı sayesinde taş ocağı açmanın yanı sıra kum ocağı açma ve yıkama külfetlerinden kurtarılmış oldu.

 

İddialarını ispatlasınlar

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ise her şeyi kanunlara uygun bir şekilde yaptıklarını ve iddiası olanları, iddialarını ispatlamaya davet ettiklerini söyledi. Kanunlara aykırı bir şey yapmadıklarını ifade eden Aktan “Mevzuata uygun bir şekilde işlerimizi yürütüyoruz. İddiası olanlar mahkemeye başvursun. Bizim alnımız açık. Her şeyi mevzuatına uygun şekilde yapıyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler