DSP, hükümetin suskunluğunu kınadı

DSP Başkanlık Kurulu, üniversitelerde polisin öğrencilere yönelik orantısız güç kullanımını ve hükümetin bu konudaki duyarsızlığı ile PKK'nın 'öz savunma gücü' talepleri konusundaki suskunluğunu kınadı.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 10:17
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, bir grup DSP milletvekili ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, DSP Başkanlık Kurulu'nun aldığı kararları açıkladı. Macit tarafından okunan bildirgede ise üniversitelerde polisin şiddeti artan ve kampus içlerine kadar taşınan aşırı güç kullanımının kabul edilemeyeceği belirtildi.

DSP Başkanlık Kurulu bildirgesinde şöyle denildi:
"DSP Başkanlık Kurulu, Hükümetin bu konudaki duyarsızlığını kınar ve polisin orantısız güç kullanımının engellenmesi için gerekli demokratik önlemlerin ivedilikle alınmasını ister. Ötesinde, Başbakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nı, polis şiddetini anne karnındaki çocuğun düşürülmesi, polis merkezlerinde darp gibi eylemlerle suça dönüştürenler hakkında da gerekli cezai soruşturmaya çağırır. DSP Başkanlık Kurulu, hükümeti, bölücü örgütsel yapılanmalar tarafından pervasızca dile getirilen 'öz savunma gücü' talepleri konusundaki suskunluğu nedeniyle de kınar. Bu taleplerin 'yerel özerklik' talepleriyle birlikte ülkemizin bölünmesinin maddi temellerini oluşturmaya yöneldiğine dikkat çeker. Hükümeti suskunluğunu bozarak Türkiye'nin toprak bütünlüğü ve ulusal birliği konusunda sorumluluğunu üstlenmeye çağırır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler